Dviejuose Marijampolės darželiuose aptikta apie 100 kilogramų netinkamai laikomo maisto | KaunoDiena.lt

DVIEJUOSE MARIJAMPOLĖS DARŽELIUOSE APTIKTA APIE 100 KILOGRAMŲ NETINKAMAI LAIKOMO MAISTO

  • 0

Praėjusią savaitę Marijampolės „Nykštuko“ ir „Žiburėlio“ darželiuose rasta apie 100 kilogramų netinkamomis sąlygomis laikomų įvairių vaikų maitinimui skirtų maisto produktų, antradienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Apie tai VMVT inspektoriai informavo savivaldybę ir policiją.

Pasak pranešimo, patikrinus darželius, pagalbinėse, maistui nepritaikytose laikyti patalpose, aptikta šaldytos paukštienos, šaldytų uogų, konservuotų, raugintų daržovių, įvairių kruopų, pieno produktų, aliejaus, sulčių, pagamintų viešojo maitinimo patiekalų, lašišos ir jos pusgaminių.

Maistas rastas tarp įvairių pašalinių daiktų. Inspektoriai taip pat nustatė, kad vaikams į porcijas buvo dedama mažiau nei numatyta žaliavinių produktų. Patikrinimo metu aptikta ir produktų su pasibaigusiu galiojimu.

Vaikų maitinimas darželiuose turi atitikti griežtus reikalavimus dėl produktų asortimento, maistingumo, energinės vertės, gamybos būdo, patiekalų įvairovės, pritaikyto maitinimo ir panašiai.

„Vaikų maitinimas darželiuose turi atitikti griežtus reikalavimus dėl produktų asortimento, maistingumo, energinės vertės, gamybos būdo, patiekalų įvairovės, pritaikyto maitinimo ir panašiai. Juk su tuo tiesiogiai susijusi vaikų sveikata“, – pranešime cituojamas VMVT Marijampolės departamento direktorius Gediminas Gvazdaitis.

Anot jo, įtarimai dėl galimai nesąžiningų darbuotojų veiksmų Marijampolės apskrityje, gavus vartotojų skundus, kartojasi, tačiau tikimasi, kad paviešinti atvejai „sudrausmins kitas vaikus maitinančias įstaigas“.

Prieš kelias savaites VMVT inspektoriai Vilkaviškio rajono Didvyžių socialinės globos namų skydinėje aptiko virš 300 kilogramų iš globotinių galimai pasisavintų maisto produktų. Tarp nustatytų pažeidimų taip pat pranešta, kad diabetu sergantys globotiniai neturėjo specialaus meniu, buvo maitinami kaip ir visi.

VMVT ragina maitinimo organizatorius aktyviau stebėti ir kontroliuoti vaikų maitinimo procesą, o pastebėjus panašaus pobūdžio pažeidimus apie tai informuoti tarnybą trumpuoju numeriu 1879.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS