Filmo „Greiti ir įsiutę“ herojais bandę tapti vairuotojai – policijos akiratyje: išrašyta 200 baudų | KaunoDiena.lt

FILMO „GREITI IR ĮSIUTĘ“ HEROJAIS BANDĘ TAPTI VAIRUOTOJAI – POLICIJOS AKIRATYJE: IŠRAŠYTA 200 BAUDŲ

Policijos departamentas per pastarąjį mėnesį užfiksavo apie 200 chuliganiškai ar pavojingai vairavusių asmenų, dalyvavusių nelegaliose lenktynėse, pareigūnai teigia pirmąkart nustatę tokį skaičių pažeidėjų.

„Per mėnesį – 200 pažeidimų, chuliganiškas, pavojingas vairavimas, automobilių techninių savybių perdarymas, kiti grubūs pažeidimai. Praėjusią savaitę – 42. Didžioji dauguma sulaukė atsakomybės – nuo mėnesio iki metų prarado teisę vairuoti“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė policijos departamento Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Grašys.

Pasak jo, pakartotinai užfiksavus pažeidėjus gresia transporto priemonės konfiskavimas.

„Nelegaliose lenktynėse arba chuliganiškame elgesyje dalyvauja jaunesni žmonės, susidaro įspūdis, kad jiems susidėvėjusias padangas nuperka tėveliai. Automobilių modeliai įvairūs – pradedant „Volkswagen“, baigiant „Porsche“, kurie pakankamai brangūs. Jei būtų sankcija, finansiškai skausmingai nukentėtų pažeidimus darę asmenys“, – teigė viršininkas.

Anot policijos, rugsėjo ir spalio mėnesiais iš viso surašyta daugiau kaip 150 protokolų už pavojingą vairavimą, chuliganišką vairavimą (visais atvejais atimta teisė vairuoti transporto priemones), tai pat nustatyta 17 transporto priemonių, kurios neatitiko techninių reikalavimų ir kurioms panaikinta techninė apžiūra.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS teigė, kad minimi pažeidimai fiksuoti Vilniaus mieste ir rajone.

 

 

Policijos departamento vaizdo įrašas.

Anot V. Grašio, pastaruoju metu reidai vykdyti Vilniaus apskrityje, tačiau jie bus vykdomi ir plačiau.

„Pastaruoju metu viešojoje erdvėje pastebėjom, kad atsiranda asmenų, kurie nori karo keliuose, imasi veiksmų, kurie rodo karo požymius. Ėmėmės veiksmų, kad tokie būtų užkardyti“, – sakė jis.

Anot jo, įvairiose apskrities vietose ir netgi gatvėse rengiamos nelegalios slydimo lenktynės, nustatomi chuliganiško vairavimo atvejai.

Informacija apie lenktynes pareigūnus pasiekė per socialinius tinklus, pranešė ir visuomenė.

„Pastebėjome šitų priemonių metu, kad ta drąsa chuliganiškai besielgiančių vairuotojų baigiasi, kada jie būna sulaikomi policijos ir sužino, kokios būna sankcijos“, – teigė V. Grašys.

Pasak jo, nustatyta, jog nelegaliose lenktynėse dalyvavę vairuotojai taip pat užfiksuoti padarę greičio viršijimo pažeidimus.

„Pasitaiko atvejų, kuomet tokie asmenys nori klaidinti policiją, perduodami informaciją apie tai, kad jo transporto priemonę vairavo kitas asmuo“, – kalbėjo viršininkas.

Jis taip pat pridūrė, kad ir anksčiau policija yra atlikusi tokius pat stebėjimus, tačiau tokių didelių nelegaliose lenktynėse dalyvavusiųjų skaičiaus nebuvo užfiksavę.

V. Grašys, pristatydamas situaciją Lietuvos keliuose, sakė, kad lyginant su praėjusiais metais fiksuojamas 27 proc. žuvusiųjų augimas.

„Situacija palyginus su praėjusiais metais, užpernai metais, turime panašų lygmenį, kas buvo 2020-aisiais. Tai yra apie 27 proc. augimas, palyginus su praėjusiais metais, kai buvo labai didelis ženklus mažėjimas“, – nurodė V. Grašys.

Anot jo, per eismo įvykius sužalotų asmenų skaičius išlieka stabilus. Šįmet fiksuojama 1,5 proc. daugiau eismo įvykių nei pernai, sužalota 0,9 proc. daugiau asmenų nei 2022 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taigi

Tai, jeigu yra noro lenktyniauti, tam yra sporto klubai, o kur juos rasti , visi jauni žmonės per minutę gali atkasti adresus internete. Tai ko čia trūksta, gal tik smegenis pajungti, klaviatūras pramankštinti ir tiek, tai ką ką jaunimėli, sėkmės visiems drąsiausiems.

Romas

prisižiūri trenktų ale filmų, po to varo į kapines ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS