Finišo tiesiosios N. Venckienės byloje dar teks palaukti | KaunoDiena.lt

FINIŠO TIESIOSIOS N. VENCKIENĖS BYLOJE DAR TEKS PALAUKTI

Antradienį, spalio 25 dieną, turėjęs įvykti posėdis buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės byloje perkeltas į lapkritį.

„Posėdis perkeltas į lapkričio 8 dieną dėl vieno iš teisėjų kolegijos stažuotės“, – neįvykusio posėdžio priežastį įvardijo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) atstovė spaudai Rimantė Kraulišė.

Šių metų balandžio mėnesį LAT sulaukė N. Venckienės ir jos gynėjo Daniaus Svirinavičiaus skundų. N. Venckienė savo skunde prašo panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo nutartį bei Panevėžio apygardos teismo nuosprendžio dalis, kuriose ji pripažinta kalta ir nuteista. Taip pat dalis, kuriose iš jos yra priteisti ieškiniai nukentėjusiesiems bei proceso išlaidos.

Posėdis perkeltas dėl vieno iš teisėjų kolegijos stažuotės.

N. Venckienė prašo išteisinti ją nepadarius inkriminuojamų veikų, visus byloje pareikštus civilinius ieškininius atmesti kaip nepagrįstus, nepriteisti proceso išlaidų jokiems kitiems asmenims arba baudžiamosios bylos dalį dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo jos atžvilgiu nutraukti.

Kone identiškame savo skunde be viso to, kas išvardyta, N. Venckienės advokatas prašo perduoti bylą iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui. 

„Jei vieno posėdžio neužteks, bus paskirtas kitas. O jei užteks, teismas paskirs posėdį sprendimo paskelbimui. Paskelbimas būna maždaug už mėnesio“, – sakė LAT atstovė.

LAT nutartys Lietuvoje yra galutinės ir neskundžiamos.

Primename, kad dėl pasipriešinimo pareigūnams, antstolio nurodymo nevykdymo ir smūgių sudavimo vadinamųjų Garliavos įvykių byloje Panevėžio apygardos teismo nuteista N. Venckienė atlygino 18,5 tūkst. eurų žalą nukentėjusiems ir valstybei.

Kaip įrodymą, kad atsiskaitė tiek su nukentėjusiaisiais, tiek su valstybe, ji pateikė teismui mokėjimo nurodymų kopijas. Kad nuteistoji atlygino jiems priteistas sumas, teismui patvirtino ir du nukentėjusieji.

Nuosprendžiu teismas iš N. Venckienės priteisė nukentėjusiesiems turtinę ir neturtinę žalą. Nukentėjusiajai Laimutei Stankūnaitei priteista 2,3 tūkst. eurų  turtinei ir 4 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, antstolei Sonatai Vaicekauskienei – 3 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Pareigūnui M. G. priteista 500 eurų neturtinei žalai atlyginti bei 5 proc. metinių palūkanų nuo šios sumos, skaičiuojant nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos iki visiško žalos atlyginimo. Valstybei iš kaltinamosios priteista 6 tūkst. 849 eurų už jos ekstradiciją iš JAV, 1,7 tūkst. eurų išlaidų už antrinę teisinę pagalbą nukentėjusiosioms ir 30 eurų liudytojui išmokėtų kelionės į teismą išlaidų.

Be to, Lietuvos apeliaciniam teismui atmetus nuteistosios N. Venckienės ir jos gynėjo apeliacinius skundus, buvo taip pat nutarta iš N. Venckienės išieškoti valstybei daugiau nei 203 eurus valstybės garantuojamos teisinės pagalbos išlaidų.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

.

kaip dabar išaiškėjo, neverta buvo kovoti dėl tos Deimantės, dabar ji savo noru prostitute dirba Kiolne

>>>ne kitaip \\\\\.../////

>Jei taip tai te einas jis paskui Rusų laivą.Ar ne Pužėla tenai "vargo"?,svirnelio įsąkymu?,kas svirneliui davė įsąkymą????? Kas,kas,kas,o Deimantė su "mama" dingo,kaip po žeme.

ne kitaip

Ar čia tas ponas Pocius irgi su savo 240 "vyrukų" nepasidarbavo- generolas kai kur labai aktyvus, todėl "buvusieji" labai jį gina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS