Generalinė prokuratūra teigia gavusi informacijos apie A. Paleckio šalininkus | KaunoDiena.lt

GENERALINĖ PROKURATŪRA TEIGIA GAVUSI INFORMACIJOS APIE A. PALECKIO ŠALININKUS

  • 16

Generalinė prokuratūra iš Valstybės saugumo departamento (VSD) teigia gavusi informaciją, susijusią su už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ narių veikla. Prokuratūra tikina šiuo metu gautą informaciją vertinanti.

„Iš Valstybės saugumo departamento yra gauta medžiaga, yra nagrinėjami įrašai, kurie viešoje erdvėje paskleisti. Detaliau šiuo metu negalime pakomentuoti. Tiesiog gauta medžiaga šiuo metu yra analizuojama, vertinama ir pareigūnų dėmesio yra sulaukusi“, – Eltą informavo Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Pasak prokuratūros atstovės, „tarpinstitucinis bendradarbiavimas vyksta nuolatos“.

VSD patvirtino, kad yra surinkęs ir perdavęs ikiteisminius tyrimus atliekančioms institucijoms duomenis apie „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų veiklą, kuri, VSD vertinimu, kelią grėsmę valstybės nacionaliniam saugumui.

ELTA primena, kad konservatorių frakcijai atstovaujantis Seimo narys Matas Maldeikis taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų praeitą savaitę vykusio vizito Rusijos Federacijoje.

Pasak jo, vizito metu išsakyti kliedesiai buvo aiškus veikimas prieš Lietuvos Respubliką, ir tokia veikla užsitraukia atsakomybę, numatytą Lietuvos Baudžiamajame kodekse.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Lietuvis

Kada brangieji bus atskleisti sarašai Laukiam

senjoras

Baisu gyvent lietuvoje tiek priviso banditėliu tapininiu varlynsku snaiperiu ir karo skelbėju tokiu Grybovnu Gabriuku

Tam to O to Fui

O jus du parazitai aiškus nereikia ir tirti abu čigonyne pradėti Ir iš kur lietuvoje tokie šiukšlės veisisi Jegu gavo tai pateiks Bet kas toks KLAUSĖ KUR FAKTAI BRANGIEJI FAKTAI O JU KAIP NĖR TAIP NĖR PASKUI TAIP IR BŪNA TOKIE ŠUDVABALIAI KAIP TAS O IR FUI IR ananistas MALA ŽMONĖM ŠŪDA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS