Girti du automobilius pavogę jaunuoliai juos sudaužė ir įlėkė į griovius | KaunoDiena.lt

GIRTI DU AUTOMOBILIUS PAVOGĘ JAUNUOLIAI JUOS SUDAUŽĖ IR ĮLĖKĖ Į GRIOVIUS

  • 1

Du neblaivūs jaunuoliai Radviliškio rajone pagrobė su užvedimo rakteliais paliktus automobilius ir su jais sukėlė avarijas – mašinos buvo apdaužytos, įvažiavo į griovius.

Spalio 30 dieną Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai pareiškė įtarimus dėl automobilių vagysčių dviem Radviliškio rajono gyventojams. Jie šeimininkų leidimo „pasiskolino“ svetimas transporto priemones ir jas sudaužė.

Ikiteisminiams tyrimams vadovauja Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities policija, spalio 28-osios naktį Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnams teko reaguoti net į du pranešimus apie pavogtus automobilius. Tai buvo neįprasta situacija, nes automobilių vagystės pastaruoju metu nedažnas reiškinys, o čia net dvi per naktį.

Pirmiausia buvo sulaukta Sidabravo miestelio gyventojo pranešimo, kad iš jo kiemo dingo 2002 metais pagamintas „Peugeot 607“. Jį savininkas buvo palikęs neužrakintą ir su užvedimo rakteliais salone. Savininką buvo pasiekusi žinia, kad jo automobilis yra pastebėtas nuvažiavęs į griovį kelyje Sidabravo miestelis – Vabalių kaimas.

Informacija pasitvirtino – pareigūnai šalia pavogto automobilio rado gulintį apgadintą kelio ženklą. Kaip vėliau paaiškėjo, pirmiau į įvykio vietą atvykusius medikus čia buvę du jaunuoliai patikino, kad jiems medikų pagalbos nereikia, ir, pamatę atvažiuojantį policijos automobilį, pasišalino link Vabalių kaimo.

Netrukus pareigūnus pasiekė pranešimas, kad iš Vabalių kaimo namo kiemo pavogtas čia stovėjęs automobilis „Renault Laguna“, jo salone taip pat buvo palikti užvedimo rakteliai. Minėtas automobilis buvo rastas apie 8 val. kelyje Linkaičiai – Bebrujai. „Renault Laguna“ stovėjo atsitrenkusi į eglę ties posūkiu į mišką.

Ikiteisminius tyrimus dėl automobilių vagysčių pradėjusiems Radviliškio pareigūnams užčiuopti šių nusikalstamų veikų siūlo galą padėjo Radviliškio rajono gyventojai. Jie visą naktį praleido nerimaudami dėl dingusio 18-mečio sūnaus. Kai vaikinas namo parsirado, jie išgirdo apie naktį patirtus jo nuotykius ir su sūnumi atvyko į policiją.

Pasirodo, jaunuolis su 20-mečiu taip pat Radviliškio rajono gyventoju išvakarėse linksminosi Sidabrave vykusioje diskotekoje, o po jos neturėjo kaip grįžti į namus. Buvo apsispręsta pasinaudoti vyresniojo jau išbandytu metodu – žinodami, kad namų kiemuose galima rasti neužrakintų automobilių su salone paliktais užvedimo rakteliais, jie perėjo keletą kiemų ir surado „Peugeot 607“, su juo patraukė link namų.

Prie vairo sėdo teisės vairuoti neįgijęs asmuo, tai automobilis greit atsidūrė griovyje. Kadangi netoliese buvo Vabalių kaimas, tai, patikrinę jo kiemus, irgi rado automobilį su jame paliktais užvedimo rakteliais.

Esant blogoms meteorologinėms sąlygoms, suvaldyti „Renault Laguna“ irgi nepavyko ir automobilis sustojo, atsitrenkęs į medį.

20-metis Radviliškio rajono gyventojas policijos pareigūnams gerai žinomas dėl vagysčių, už tai yra ne kartą teistas. Prieš pora metų jis išklausė teismo nuosprendį dėl analogiškos nusikalstamos veikos, kai su dviem draugais per naktį irgi pavogė du automobilius.

Vyrai dviračiais nuvažiavo keletą kilometrų ir atsidūrė netoliese esančiame Karčemų kaime. Tikėdamiesi gero laimikio, jie įsisuko į vieno Ežero gatvėje esantį namo kiemą ir čia išdaužė penkių automobilių stiklai. Ilgapirščiai pasisavino 5 eurus, navigacijos įrenginį, namų raktus, automobilio remonto įrankius. Kadangi laimikis netenkino, įpykusi trijulė užsuko dar ir į netoliese esantį sodo namelį. Jo langai nuo vaikinų smūgių išbyrėjo, vidus buvo smarkiai nuniokotas, daužant į sieną uogienes ir indelius su šaldytomis uogomis.

Po tokio siautėjimo nuotykių ieškotojai sumanė pasivažinėti automobiliu.

Viename kiemų jų aptiko neužrakintą automobilį „Audi 80“, jo užvedimo spynelėje kyšojo užvedimo rakteliai. Prie vairo sėdo tuo metu dar tik 17-kos teisės vairuoti neturintis minėtas radviliškietis. Kadangi vairuotojas be patirties ir dar neblaivus, tai kelionė greit pasibaigė – Arimaičių kaime automobilis įklimpo.

Tada jis su draugu, palikę automobilyje miegantį bendražygį, grįžo į Karčemas ir analogišku būdu pasisavino kitą automobilį – „VW Sharan“.

Šis namo kieme stovėjo irgi neužrakintas ir su užvedimo rakteliu spynelėje.

Juo jaunuoliai nuvažiavo pasiimti Arimaičių kaime vogtame automobilyje jų laukiančio draugo ir patraukė toliau. Tačiau jos vėl nutrūko – automobilis užgeso. Nevaliodama jo užvesti, trijulė pėsčiomis grįžo į Karčemas, sėdo ant savo čia paslėptų dviračių ir parmynė į namus.

„Kaimiškųjų vietovių gyventojai turėtų pasimokyti iš šių istorijų ir nepalikti savo kiemuose neužrakintų transporto priemonių su užvedimo rakteliais bei dokumentais jų salonuose. Ypač tai aktualu Radviliškio rajono gyventojams, nes čia jau keletas metų vagiami kiemuose palikti net elementariu užraktu neapsaugoti automobiliai. Labai klystama, manant, kad kaimuose saugu ir ilgapirščiai čia nepasirodo“, – sako policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nota bene

na , foto tai net šopinti nereikia... :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS