Į Lietuvą deportuoti trys bausmes Jungtinėje Karalystėje atlikę lietuviai | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ DEPORTUOTI TRYS BAUSMES JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE ATLIKĘ LIETUVIAI

  • 3

Į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės privačiu lėktuvu deportuoti trys laisvės atėmimo bausmes atlikę lietuviai, remdamasis „The Daily Mail“ pranešė portalas lrt.lt.

Trys už skirtingus nusikaltimus kalėję lietuviai deportuoti Jungtinės Karalystės vidaus reikalų ministrei Priti Patel pasinaudojus spraga Europos Sąjungos įstatymuose dėl laisvo asmenų judėjimo.

Nors ES įstatymai užtikrina tam tikrą apsaugą dėl deportacijos, tačiau asmenis galima deportuoti, remiantis visuomenės saugumo sumetimais.

„The Daily Mail“ teigimu, į Lietuvą deportuotas Nerijus Radavičius, atlikęs ketverių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už tai, kad nufilmavo, kaip Aberdynšyro fermoje prievartauja 32 metų moterį.

Į Lietuvą taip pat išgabentas 36-erių Tomas Paplauskas. Jis atliko šešerių metų laisvės atėmimo bausmę iš skirtų trylikos už devyniolikmetės išprievartavimą vieno iš naktinių klubų prieigose.

52 metų Vidas Aleksandravičius 2017 metais buvo nuteistas dešimties metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad dalyvavo į vieną iš namų Geinsbore, Linkolnšyre, nusipirkti narkotinių medžiagų užsukusio vyro įkalinime ir kankinime.

Visi trys vyrai į Lietuvą grąžinti užsakomuoju reisu.

Pasak portalo lrt.lt, nuo 2010 metų Didžiosios Britanijos vyriausybė jau yra deportavusi daugiau kaip 53 tūkst. nusikaltėlių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

gryzta konservatlyberastines gaujos

pagimdytas ,,, tautos lito ziedas,,,,....

bet

Kokiu baisiu tautieciu yra,vien ziaurumas

Anonimas

Kam jie cia reikalingi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS