Į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės pargabentas daugiau nei dešimt metų ieškotas sukčius | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ IŠ JUNGTINĖS KARALYSTĖS PARGABENTAS DAUGIAU NEI DEŠIMT METŲ IEŠKOTAS SUKČIUS

  • 2

Šiaulių apskrities policija antradienį pranešė, kad į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės buvo grąžintas daugiau nei dešimt metų ieškotas sukčius.

Pasak policijos, sukčiavimu ir dokumentu klastojimu įtariamo vyro ieškota nuo 2009-ųjų, tuomet buvo išduotas ir Europos arešto orderis. Vyras yra įtariamas apgavęs ir išviliojęs pinigus iš 24 žmonių.

2009-aisiais vyras pasisavino 16 tūkst. eurų iš žmonių, kuriems žadėjo suorganizuoti pigesnes keliones į Paryžių ir atlikėjos Madonos koncertą Taline. Vienai iš nukentėjusiųjų paprašius išrašyti pinigų gavimo kvitą, vyras jį suklastojo pasinaudodamas savo pažįstamo įmonės duomenimis.

Anot policijos, iš pradžių vyras nukentėjusiesiems teigė, kad planuotos kelionės neįvyko ne dėl jo kaltės ir žadėjo pinigus grąžinti, bet vėliau emigravo į Jungtinę Karalystę ir į žmonių skambučius nebeatsiliepė.

Taip pat, bylos duomenimis, nuo 2006 iki 2008 metų vyras iš vieno savo pažįstamo pasiskolino 23,4 tūkst. litų (apie 6,8 tūkst. eurų), žadėdamas jį įtraukti į medienos verslą. Nei pinigų, nei žadėtojo verslo pinigus paskolinęs vyras negavo.

2008-aisiais pasinaudodamas panašiais pažadais iš kito pažįstamo jis pasiskolino 52 tūkst. litų (daugiau nei 15 tūkst. eurų), tačiau ir šių pinigų negrąžino.

Pasak policijos, 44 metų šiaulietis tuomet įtikino savo tetą įkeisti jos turimą butą, pažadėjęs pinigus paskolos grąžinimui siųsti jai iš Jungtinės Karalystės. Moteris netrukus butą prarado, nes pinigų vyras nesiuntė.

Turimais duomenimis, užsienyje jis pragyveno dešimt metų ir sulaikytas buvo tik tuomet, kai pernai kreipėsi į Londone esančią Lietuvos ambasadą norėdamas pasikeisti nuo 2012-ųjų nebegaliojantį asmens dokumentą.

Kovo mėnesį jis buvo pargabentas į Lietuvą ir čia laukia teismo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vika

Tokių nusikaltėlių daug Anglijoje,blogai ieško kad neranda.

Tai nx

Jis kreipesi i ambasada jei zinojo, kad paieskomas? Idiotas totalus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS