Į Lietuvą patekti bandė apie 40 migrantų, vienas įleistas | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ PATEKTI BANDĖ APIE 40 MIGRANTŲ, VIENAS ĮLEISTAS

  • 3

Per parą į Lietuvą patekti bandė apie 40 migrantų, vienas žmogus įleistas dėl humanitarinių priežasčių, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Migrantai prie Lietuvos sienos iš Baltarusijos buvo priartėję ties Ignalinos, Švenčionių, Šalčininkų, Vilniaus, Varėnos ir Lazdijų rajonais. Ties pastaruoju sekmadienį fiksuota apie pusė iš visų užsieniečių – tokia tendencija vyravo ir praėjusią savaitę.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai per sieną su Baltarusija pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Katinas

Ka jie ten rūko nė vieno issigimelio!

Klpd.

Reikia pabaigt tuos žaidimus su migrantais. Jau nejuokinga. Dabar galima rast anksčiau nepublikuojamus, žmonių dirbusių Afganistane atvirus pasakojimus kaip jie humanitarinėse misijose gyveno - eiliniai valstiečiai ir paprasti gyventojai kaip triušius gaudydavo užsieniečius ir žudydavo. Misijos buvo puldinėjamos, plėšiamos, naikinamos. Nors tie patys gyventojai ateidavo pasimt pagalbos.. Svetimšalis jiems visada priešas.Ir taip bus visada. Mums šią tiesą būtina atsiminti kiekvieną minutę. Į islamo valstybę civilizacijos neatneši, jų draugais tikrai nepadarysi..Taigi reziume: laikytis kuo toliau nuo jų, neįsileisti į šalį nei vieno, deportuoti visus tuos 4000 von ir neturėti jokių reikalų ( jau pradeda varyt per pasaulį info kaip Afganistane humanitarinė krizė, kaip reikia pagalbos ir toliau panašūs lia lia )

reikėjo įleisti bent du

- juk vienas lauke ne karys...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS