I. Skuodienė sureagavo į plintantį vaizdo įrašą: mama su vaiku slapstėsi | KaunoDiena.lt

I. SKUODIENĖ SUREAGAVO Į PLINTANTĮ VAIZDO ĮRAŠĄ: MAMA SU VAIKU SLAPSTĖSI

  • 110

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės teigimu, socialiniuose tinkluose plintantis vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip mažametis paimamas iš mamos, yra tik dalis proceso, vykstančio nuo praėjusių metų. I. Skuodienė taip pat atkreipia dėmesį, kad vaizdo įraše matoma mama su vaiku slapstėsi ir nevykdė teismo sprendimo.

„Šiuo atveju vaiko paėmimo iš šeimos procesas, kuriame su vaiko teisių gynėjais kartu dalyvavo ir policijos pareigūnai bei medikai, vyko šių metų rugsėjo mėnesį ir truko ilgesnį laiką nei visuomenei išplatintame vaizdo įraše, kuriame parodyta tik jautriausia jo dalis, neaprėpianti platesnio konteksto“, – perduotame komentare teigia I. Skuodienė.

„Vaiko teisių gynėjai informuoja, jog minėtai šeimai pagalbos buvo prireikę jau kurį laiką, o dėl grėsmės, kilusios vaiko saugumui, teko priimti sprendimą perkelti jį į saugią aplinką. Svarbu paminėti, jog šiuo metu vaikas yra saugioje aplinkoje, kartu su jam artimiausiais žmonėmis, vaikui ir šeimai yra teikiama visa reikalinga specialistų pagalba“, – priduria ji.

Šiuo konkrečiu atveju praėjusiais metais buvo nustatytas vaiko apsaugos poreikis, dėl kurio teismas, įvertinęs visas aplinkybes, ikiteisminių tyrimų medžiagą, nustatė vaiko gyvenamąją vietą su tėvu ir bendravimo tvarką su mama, pažymi vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė.

Reikėtų paminėti, kad mama su vaiku jau kurį laiką slapstėsi, ėmėsi visų veiksmų, kad vaikas nebūtų sugrąžintas tėvui, su kuriuo buvo nustatyta vaiko gyvenamoji vieta.

„Reikėtų paminėti, kad mama su vaiku jau kurį laiką slapstėsi, ėmėsi visų veiksmų, kad vaikas nebūtų sugrąžintas tėvui, su kuriuo buvo nustatyta vaiko gyvenamoji vieta. Per tą laikotarpį vaikui nebuvo sudarytos sąlygos lankyti ugdymo įstaigos, gyventi įprastą socialinį gyvenimą, bendrauti su kitais artimaisiais“, – komentuoja I. Skuodienė.

Todėl, teigia ji, šių metų rugsėjo mėnesį teismas skubiai įpareigojo mamą perduoti vaiką tėvui po teismo sprendimo, tačiau mamai nevykdant šio sprendimo, jį įgyvendinti patikėta vaiko teisių gynėjams.

„Minėtoje situacijoje, vaiko teisių gynėjams teko užduotis perkelti vaiką į neutralią aplinką, tačiau dažnai tai padaryti nėra taip paprasta, nes neretai vaiko artimieji daro vaikui įtaką, nesistengia jo nuraminti, o priešinasi ir aštrina ir taip įtemptą situaciją. Šiuo atveju buvo prašoma mamos nuraminti vaiką, bendradarbiauti su vaiko teisių gynėjais komunikuojant su vaiku ir aiškinant jam, kodėl jam reikia laikinai išsiskirti su mama, kur jis važiuos, kas pasirūpins jo gerove, kol bus vertinama šeimos situacija ir priimami kiti sprendimai“, – teigiama perduotame I. Skuodienės komentare.

Socialinių tinklų vaizdo įrašas.

Dėl vaizdo įrašo kreipsis į policiją, pradėtas vidinis tyrimas

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės I. Skuodienės teigimu, dėl internete plintančio vaizdo įrašo buvo kreiptasi į policiją.

„Apgailestaujame, jei šis vaizdo įrašas sukėlė neigiamų emocijų. Siekiant, kad būtų apsaugotas vaiko atvaizdas ir jo interesai, vaiko teisių gynėjai kreipėsi į policiją“, – teigia ji.

I. Skuodienė pabrėžė, kad dėl šio atvejo vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje pradėtas vidinis tyrimas.

„Vaiko teisių gynėjai visuomet stengiasi vadovautis tarnybos vertybėmis, kurios pabrėžia vaiko balso, bendradarbiavimo, darbuotojų profesionalumo bei veiklos skaidrumo svarbą, todėl esame atviri prieš visuomenę ir pasiruošę prisiimti atsakomybę už kiekvieną situaciją, kurioje atsiduria ne tik individualus vaiko teisių gynėjas, bet ir visa tarnyba“, – perduotame komentare sako I. Skuodienė.

„Tad dėl šio atvejo tarnyboje šiuo metu vyksta vidinis tyrimas, aiškinamasi situacija, bendradarbiaujama su policijos pareigūnais bei vertinami darbuotojų veiksmai“, – akcentuoja ji.

Viešojoje erdvėje pirmadienį ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos paima vaiką. Vaikas, plėšiamas iš mamos glėbio, verkia ir rėkia „ne“, „mamyte“, „gelbėkit“, „paleiskit“. Darbuotojai vaiką ramino, teigdami, kad „tavo mamytė niekur nedingo“. Mama vaizdo įraše prašo pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos darbuotojų neimti jos vaiko.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė pradėjo tyrimą dėl šio socialiniuose tinkluose plintančio vaizdo įrašo.

GALERIJA

  • I. Skuodienė sureagavo į plintantį vaizdo įrašą: mama su vaiku slapstėsi
  • I. Skuodienė sureagavo į plintantį vaizdo įrašą: mama su vaiku slapstėsi
  • I. Skuodienė sureagavo į plintantį vaizdo įrašą: mama su vaiku slapstėsi
Vaizdo įrašo stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (110)

Anonimas

Susikiškite į šikna savo teismo sprendima nežmogos jūs, vaikai iki 18 yra tėvų tėvai nėra jūsų vergai kad jums priklausytų jų vaikai, tai yra jų kūnas ir kraujas ne jūsų jei norite vaikų patys pasimdykite.

Kas

sita avepiza ?

Dalia

Dar šita konteinerių gražuolė postringauja.Nuo tokių specialistų reikia slėptis,o tai parduos pedofilam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS