Vilkaviškiečiui investavimas internete apkarto: sukčiai pasisavino 25 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

VILKAVIŠKIEČIUI INVESTAVIMAS INTERNETE APKARTO: SUKČIAI PASISAVINO 25 TŪKST. EURŲ

  • 3

Pirmadienį į policiją kreipėsi Vilkaviškio gyventojas, nurodęs kad iš jo apgaulės būdu pasisavinta 25 tūkst. eurų.

Kaip pranešė Marijampolės apskrities policija, 67-erių metų vyras teigė, kad pamatė reklamą socialiniame tinkle, jog reikia atsidaryti sąskaitą savo vardu nurodytoje įmonėje ir taip galima investuoti bei uždirbti.

Vėliau vyras pastebėjo, kad iš jam priklausančių banko sąskaitų apgaulės būdu nuskaityti pinigai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Policija anksčiau šį mėnesį yra perspėjusi, kad paskutiniu metu išaugo panašaus sukčiavimo atvejų, kai siūloma investuoti į įvairias platformas internete.

Dažniausiai sukčiai naudoja viešumoje gerai žinomų ir atpažįstamų žmonių atvaizdus. Fiktyvių ar neteisėtai veikiančių platformų pavadinimai nuolat keičiasi.

Norint išvengti sukčių policija pataria atkreipti dėmesį į skelbimo turinį ir bendrą kokybę, o susidomėjus siūloma paslauga patikrinti skelbiamą informaciją kituose šaltiniuose, paieškoti atsiliepimų apie prekes, paslaugas siūlančią įmonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Viskas aisku cia masiulio darbas jis dar laisveja tai jis ir sau darbojasi o jeigu rimtai ei kur dingo Masiulis? gal senates terminas jau suejo jau nekaltas:-)

Kaimynas

Nu neblogai Lietuvos pensininkai gyvena,soc.tinklais naudojasi,investuoja 25000 eur.i kazkokius coinus, labai faina.Man vienas nedaeina,kaip uzteko smegenu sutaupyti 25000e.o isitikinti kur investuoja,jau smegenu nepakanka? kas cia per fenomenas musu Lietuvoje.

Petras

Kol neprades lohai mokytis is svetimu klaidu ir nesiliaus savo durnom galvom, tol sukciai tees savo kuoda darba. Bet lietuviams nera ko pergyventi nes pinigai nesudege tik pakeite savininka, tik mokesciu inspekcija turetu isreikalauti 100 proc pelno mokescio, o prokuratura patikrinti is kur 25000 eur ??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS