S. Skvernelis dėl gatvės: teismas pripažino, kad galime rašinėti „savo nuomonę“, kur norime | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS DĖL GATVĖS: TEISMAS PRIPAŽINO, KAD GALIME RAŠINĖTI „SAVO NUOMONĘ“, KUR NORIME

  • 63

Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką skandalingoje byloje dėl Sauliaus Skvernelio gatvės. Byla prasidėjo dėl užrašo ant asfalto „Vagies namai“. Teisėjui skaitant sprendimą į teismą teko kviesti greitąją. Po verdikto pasisakė ir S. Skvernelis, pasakojama LNK reportaže.

„Galvojau, kad pakovosiu prieš korupciją, bet, pasirodo, kad teko pakovoti ir už žodžio laisvę“, – kalbėjo išteisintasis Gediminas Vaitkevičius.

Skandalingoje byloje dėl aprašinėtos S. Skvernelio gatvės Aukščiausiasis Teismas deda tašką. Rašinėtojas trečią kartą pripažintas kaip nusikaltimo nepadaręs.

„Tiek pirmos, tiek ir apeliacinės instancijos teismuose dėl išteisinimo sprendimas nesikeičia“, – sakė teisėjas Alvydas Pikelis.

Byla prasidėjo dėl užrašo ant asfalto „Vagies namai“. Buvęs premjeras siekė, kad šio užrašo autorius, buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės ir ministro Roko Masiulio patarėjas būtų nuteistas dėl šmeižimo ir viešosios tvarkos sutrikdymo.

„Pati veika nesiekia pavojingumo laipsnio dėl šmeižimo“, – tęsė A. Pikelis.

S. Skvernelis bandė įrodyti, kad dėl keverzonių patyrė neigiamas emocijas bei išgyvenimus, sumenko jo reputacija, buvo sudarkytas šeimos ir kaimynų gyvenimas, viešoji rimtis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Labai aiškus šmeižimas, nukreiptas į konkretų asmenį – mane ir mano šeimą bei viešosios tvarkos pažeidimas“, – teigė S. Skvernelis.

Teismas pasisakė, kad buvo galima eiti kitu teisiniu keliu, ne baudžiamuoju.

„Yra pripažinta, kad tie veiksmai, kuriuos atliko išteisintasis, atitiktų Administracinių nusižengimų kodekso 507 straipsnio požymius“, – kalbėjo A. Pikelis.

Oksfordo universiteto auklėtinis G. Vaitkevičius sakė ne kartą – užrašas ant kelio yra ne šmeižimas, o politinė kritika.

„Pasiskyrė savo Vyriausybės vadovaujamajame posėdyje 300 tūkst. eurų savo keliuko asfaltavimui ir jis dar gali puldinėti, kas jį kritikuoja“, – teigė G. Vaitkevičius.

Aš tikiu, kad jis buvo prastas teisės studentas, jeigu jis iš viso ją studijavo. Būtų geriau, jei politikoje būtų mažiau tokių apsišaukėlių ir šarlatanų.

Aukščiausiasis Teismas taip pat pašalino prieštaravimus baigiamuosiuose aktuose dėl G. Vaitkevičiaus frazės.

„Mes pripažinome, kad tai nėra nuomonė, o teiginys“, – kalbėjo A. Pikelis.

„Aš tikiu, kad jis buvo prastas teisės studentas, jeigu jis iš viso ją studijavo. Būtų geriau, jei politikoje būtų mažiau tokių apsišaukėlių ir šarlatanų“, – teigė G. Vaitkevičius.

Buvo iškviesta greitoji ne be reikalo, mat G. Vaitkevičiui per paskelbimą pasidarė negera, jis sukniubo ant stalo. Vyras buvo apžiūrėtas.

Paties S. Skvernelio popietę Seime rasti nepavyko. Jis atsiliepė telefonu ir sakė, kad toks teismo sprendimas nenustebino.

„Teismas pripažino, kad turime galimybę pasiimti dažus ir rašinėti, kur norime – ant pastatų, sienų „savo nuomonę“. Čia dabar gali kalbėti – nuvylė ar nenuvylė. Aš, pavyzdžiui, sunkiai suvokiu, kad toks elgesys nėra laikomas nusikaltimu“, – sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis sakė, kad esant galimybei gali gintis civiline tvarka. Teismų procesų dar gali būti.

Rašyti komentarą
Komentarai (63)

h

tai aš dar geriau galiu parašyt - Skvernas 2013m. budamas generaliniu komisaru, kartu su korumpuotais Kauno mentais, tokiais kaip Žukauskas, Tomas Rinkevičius, J. Dockienė padejo Matijošaitį išsukti nuo kaltinimų žmonos nužudymu, sunaikinti ikalčius ir t.t.

Tigro metai

Oksfordo universiteto auklėtinis G. Vaitkevičius. Tai jis ten tik pasiauklėjo ar ir baigė ir gavo diplomą? Gal gali patikslinti žurnalistas?

O turetume

rasineti tik "tavo nuomone"!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS