Išlaisvinta mergina, kurią ketinta išvežti į užsienį verstis prostitucija | KaunoDiena.lt

IŠLAISVINTA MERGINA, KURIĄ KETINTA IŠVEŽTI Į UŽSIENĮ VERSTIS PROSTITUCIJA

  • 0

Panevėžio policijos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl pinigų klastojimo, išaiškino ir užkirto kelią prekybai žmonėmis, pranešė Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Tyrimą Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo, kai padirbtais pinigais buvo atsiskaityta už taksi paslaugas. Įtarus, kad netikrais pinigais disponavę asmenys gali būti prisidėję ir prie sunkesnio nusikaltimo, pareigūnai informacija pasidalino su kolegomis, tiriančiais organizuotus nusikaltimus.

Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai su Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, gavę informacijos apie galimą prekybos žmonėmis sandorį, užkirto kelią prekybai žmonėmis – įtariamieji buvo susitarę dėl 26 metų moters pardavimo.

Po intensyvaus pareigūnų darbo surasta ir išlaisvinta mergina, kurią ketinta išvežti į užsienio valstybę verstis prostitucija. Mergina nesuprato, kad ji yra prekybos žmonėmis sandorio auka, nesiaiškino kelionės smulkmenų. Nors dar neišvežta į užsienį jau buvo seksualiai išnaudojama. Pareigūnai nukentėjusią merginą nukreipė į tarptautinę katalikišką organizaciją „Caritas“, kurioje jai suteikta profesionali pagalba.

Praėjusią savaitę sulaikyti keturi įtariamieji: panevėžiečiai R.B., gimęs 1980 metais, S.R., gimęs 1980 metais, J.S., gimęs 1985 metais, ir šakiškis R.S., gimęs 1967 metais. Visi įtariamieji policijai žinomi.

Teismas J.S. ir R.S. leido suimti trims mėnesiams, R.B. suimtas vienam mėnesiui, S.R. skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir registracija policijos įstaigoje. Visi keturi vyrai įtariami dėl prekybos žmonėmis – už tai jiems gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dviejų iki dešimties metų. J.S. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl netikrų pinigų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Pareigūnai įtaria, kad gali būti ir daugiau nukentėjusiųjų nuo šių asmenų vykdytos prekybos žmonėmis – jų prašoma kreiptis į Panevėžio policiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS