Išniekinti paminklai sovietiniams kariams: rastas užrašas „Putler Kaput!“ ir svastika | KaunoDiena.lt

IŠNIEKINTI PAMINKLAI SOVIETINIAMS KARIAMS: RASTAS UŽRAŠAS „PUTLER KAPUT!“ IR SVASTIKA

Jurbarko ir Kaišiadorių rajonuose trečiadienį išniekinti paminklai sovietiniams kariams.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis informavo BNS, kad ant memorialinio paminklo žuvusiems tarybiniams kariams Pašaltuonio kaime, Jurbarko rajone, apie 11 val. buvo rastas užrašas „Putler Kaput!“ ir svastika.

Tą pačią dieną Kaišiadorių rajone, Žasliuose, apie 11.39 val. pastebėta, kad dažais apipiltas memorialinis sovietinio kario paminklas ir tvora.

Policija pradėjo tyrimą dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo. Už tai gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Rusijai praėjusią savaitę užpuolus Ukrainą ir pradėjus karą, Vilniuje prie Rusijos ambasados sumuštas šios šalies diplomatas, ant vartų, herbo ir grindinio išlietas neaiškios kilmės skystis.

Taip pat iš Baltarusijos ambasados teritorijos nukabinta šios šalies valstybinė vėliava, pakabinta nepriklausomos Baltarusijos ir Ukrainos vėliavos bei apdeginta ambasados siena.

Be kita ko, Klaipėdoje dažais apipurkšta Rusijos generalinio konsulato tvora.

Premjerė Ingrida Šimonytė ragino šalies žmones vengti provokacijų ir nesusipratimų, kad tai nebūtų panaudota priešiškai propagandai, apie tai perspėjo ir Generalinė prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nesigėdijančiam

1. „Padėjo kariauti prieš vokiečius". Osvobodili, osvobodilį, a uiti i pozabyli... 2. Labai mylėjo „didysis brolis" lietuvius: apie 300 tūkst. išvežė gyvuliniuose vagonuose į Sibirą, apie trečdalis ten žuvo: mirė iš bado, buvo nukankinti, sušaudyti, sušalo, mirė nuo ligų; apie 20 tūkst partizanų (kiek daug lietuvių „banditų"!) buvo nušauti, nukankinti, mirė gulaguose).. 3. Rusai niekur nepuola. Ir Ukrainoje „nepuola". Jie „išvaduoja" ukrainiečius nuo savo gyvenimo. 4. Oi, kaip gėda, kad nežinome taurios deržavos istorijos...

Romualdas

Europoje, o ir Lietuvoje vis dažniau reiškiamas protestas prieš Ukrainoje okupacinį karą. Neretai šis protestas pasireiškia aršiomis formomis (nudažant įv. spalvomis sovietinių kareivių paminklus, apipilant karo rėmėjus kraujo spalvos dažais ir pan. Žmonės susierzinę dėl ukrainiečių tautos genocido. Tačiau reikėtų tą procesą reikšti civilizuočiau. Panašiai kaip gegužės 9 d. - prie Antakalnio kapinių: demonstruoti Ukrainos barbariškai sugriautų miestų, kenčiančių žmonių, ypač vaikų vaizdus. Tada ir „pergalės" šventėjams taps labai nepatogu.

Anonimas

...tai tessslagalve-- jule ,,ir kokius rusus "puola "Lietuvos tautieciai? ...o putkinas , tamstytes ziniai, jau prasho kinieciu ,kad ji gelbetu;; taip ,kad ruseliai ne itin geroje busenoje [[[...ir kodel tuos rusiukus visose valstybese taip ""skriaudzia?"" hmmm
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS