Jaunimo grupuotės gąsdina ne tik vaikus: matė ir kastetus, ir peilius | KaunoDiena.lt

JAUNIMO GRUPUOTĖS GĄSDINA NE TIK VAIKUS: MATĖ IR KASTETUS, IR PEILIUS

  • 12

Tarpusavyje santykius besiaiškinančios jaunuolių grupuotės gąsdina kuršėniškius. Gyventojai teigia, kad jaučiasi nesaugūs, bijo dėl savo vaikų saugumo, nes jau yra sužalojimo atvejų, sklinda kalbos ir dėl apiplėšimo, praneša LNK.

„Gauja. Žinomi vardai, pavardės. Niekas nieko nedaro. Niekam neįdomu. O jei ir praneši, niekas nereaguoja į tokius dalykus. Netgi mano vaikas buvo sužalotas, buvome pareiškimą parašę, – niekas nieko į tai“, – pasakojo jau nuo gaujos nukentėjęs gyventojas.

Esą Kuršėnuose savo santykius aiškinasi vietinių ir netoliese esančios gyvenvietės jaunuolių grupės, bet kliūva ir visai su jomis nesusijusiems asmenims.

„Ar tu priklausai grupuotei? Jeigu ne, tai perduok linkėjimus, žodžiu, kad mes susirasim, užversim ir t. t.“, – pasakojo Daugėlių seniūnaitė Sandra Jakė.

Kuršėniškiams baisu ne tik dėl atžalų, bet ir dėl savo saugumo. „Ne tik dėl vaikų. Ir žmona anksti į darbą eina, daug yra ir taip praeinančių žmonių, tai čia ne vien dėl vaikų, ir dėl visų aplinkinių“, – teigė vyriškis.

Pasakojama, kad iš gretimo miestelio keturiais automobiliais atvyksta grupė jaunuolių. Jų sutikti savo kelyje norinčių nėra. Vaikinai gąsdina ne tik savo išvaizda, bet ir rankose laikomais įrankiais. „Būna dažniausiai su kaukėmis, bent jau pasak jaunuolių. Toliau – matė ginklą jaunuoliai, matė, kad yra su strypais, lazdomis, kastetais, peiliais“, – civilizuotame pasaulyje retai sutinkamą jaunuolių įžūlumą apibūdino seniūnaitė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Vietiniams nejauku, esą jaunuoliai visai suįžūlėjo. „Penktadienio vakare, 23.40 val., antrame aukšte įjungė muziką. Aš ėjau, sakau: kaimyne, būk geras, biški mažink. O jis pradėjo kolioti: aš tave užmušiu...“ – pasakojo senyvo amžiaus gyventojas. „Žinokite, nemalonu. Ir internete parašyta. Bet ką policija veikia? Tegu tvarko“, – pasipiktinimo neslėpė kuršėniškė.

Penktadienio vakare, 23.40 val., antrame aukšte įjungė muziką. Aš ėjau, sakau: kaimyne, būk geras, biški mažink. O jis pradėjo kolioti: aš tave užmušiu...

Būtent aktyvesnių policijos veiksmų vietiniai ir pasigenda. Sako, kad patruliuojančių pareigūnų Kuršėnuose per mažai. „Esam suaugę žmonės, savo vaikus norim prižiūrėti, o jeigu į tai niekas nereaguoja, aš nežinau... Čia turėtų pareigūnai daugiau reaguoti, daugiau pajėgų skirti tam, nes Kuršėnuose yra daugiau nusikaltimų negu Šiauliuose“, – pasakojo vyras. „Netgi policijos nebesuprantu. Ar čia tarnyba, jeigu šeši žmonės pusę rajono turi aptarnauti [...], ką čia gali sutvarkyti?“ – retoriškai klausė kitas kuršėniškis.

Anot policijos, Kuršėnuose fiksuoti vos keli įvykiai, o tarpusavyje viešai santykius aiškinęsi jaunuoliai pareigūnams gerai žinomi. Policija ramina vietinius, esą nėra ko nerimauti. „Kažkokių nusikalstamų grupuočių Kuršėnuose tikrai nėra. Policija dirba įprastu režimu, Kuršėnų miestas tikrai yra saugus ir kažkokių papildomų pajėgų Kuršėnuose šiuo metu nėra“, – tikino Šiaulių miesto ir rajono policijos viršininkas Eugenijus Takuševičius.

Anot policijos, pareigūnai nesivadovauja gandais ir jų netiria, nors žmonės ir pasakoja apie įvarius plėšimus. „Kažkas iš jaunuolių atiminėja daiktus iš vaikų, mažamečių, taip galime įvardyti. Buvo atimtas ir telefonas, ir kuprinė buvo iškraustyta, buvo reikalaujama namų raktų arba iš namų atnešti daiktus, pinigus“, – pasakojo seniūnaitė S. Jakė. Dėl visų saugumo ji gyventojų prašo netylėti ir įvykus bet kokiam incidentui būtinai informuoti policiją. Tik oficialiai registruoti atvejai tiriami policijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

koksai sutapimas

čia ta pati Jakė kuria iš policijos atleido už nusižengimus

Taigi bukalaurai mokyklas uzdare

Va vaikams ir ner ka veikti

policijai,

ir bilietaitei---nusispjaut. Pabandykit prisimint tokį paprastą tarptautinį žodį --vendeta. Gali būti, kad tai vaistas nuo visų ligų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS