K. Bartoševičiaus byloje apklausti trijų nukentėjusiųjų tėvai ir liudytojas | KaunoDiena.lt

K. BARTOŠEVIČIAUS BYLOJE APKLAUSTI TRIJŲ NUKENTĖJUSIŲJŲ TĖVAI IR LIUDYTOJAS

Panevėžio apygardos teisme seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus byloje trečiadienį apklausti trijų nukentėjusių vaikų tėvai.

Dalyvauti teismo posėdyje šiandien kviesti visų nukentėjusiųjų tėvai.

Kaip BNS trečiadienio pavakarę nurodė Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė, buvo apklausti trijų nukentėjusiųjų įstatyminiai atstovai, tėvai.

„Vieno nukentėjusiojo tėvai dėl objektyvių priežasčių nedalyvavo, juos planuojama apklausti kitą posėdį. Taip pat šiandien buvo kviesti keturi liudytojai. Dėl laiko stokos teismas spėjo apklausti vieną. Likę trys taip pat persikėlė į kitą posėdį“, – įvardijo J. Gudelienė.

Pasak kaltinamojo gynėjo Olego Šibkovo, teismas išklausė nukentėjusiais įvardijamų bylos dalyvių paaiškinimų. K. Bartoševičiaus pozicijos tai nepakeitė, ginamasis kaltę neigia. Advokatas plačiau liudijimų nekomentavo.

O. Šibkovas kol kas negalėjo pasakyti, ar K. Bartoševičius byloje toliau dalyvaus tiesiogiai, ar nuotoliniu būdu. Vilniuje bylos nagrinėjimas esą būtų patogesnis, dėl to gynyba prašė bylą atversti ten, tačiau ją nuspręsta perduoti Panevėžio apygardos teismui.

Kitas K. Bartoševičiaus bylos posėdis Panevėžio apygardos teisme vyks kovo 4 dieną.

Prokuratūra bylą teismui perdavė pernai liepos pabaigoje. Jos nagrinėjimas vyksta uždarų posėdžių metu, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.

K. Bartoševičius yra kaltinamas dėl 10 nusikalstamų veikų padarymo: dvi veikos – dėl seksualinio prievartavimo, padaryto mažamečio bei nepilnamečio asmens atžvilgiu, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dar keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

K. Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu. Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo 2022-ųjų lapkričio. Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį pernai vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė kiek anksčiau, 2023-ųjų sausio pabaigoje.

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki penkerių metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

elena

kiek galima su juo zaisti o kodel jis laisveje o ne suimtas kaip kiti

Nebėr kantrybės

Kodėl nusikaltėlis ne kalėjime?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS