Kalytę pavogusi ir mušusi ilgapirštė sulaukė teisėsaugos kirčio | KaunoDiena.lt

KALYTĘ PAVOGUSI IR MUŠUSI ILGAPIRŠTĖ SULAUKĖ TEISĖSAUGOS KIRČIO

  • 17

Šios savaitės pradžioje didžiulio atgarsio sulaukė įvykis, kuomet iš prieglaudos buvo pavogtas šuo. Negana to, įžūli ilgapirštė, vesdamasi kalytę iš prieglaudos, ją dar iš mušė. Šiandien portalą pasiekė informacija, kad šuns skriaudikei skirta bauda.

Ši istorija nuskambėjo pirmadienį, sausio 21 dieną. Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė prašė žmonių pagalbos ieškant šunelio vagilės. Tos pačios dienos pavakarę moteris buvo surasta, o gyvūnas saugiai grįžo atgal į prieglaudą.

Iškart suradus pavogtą kalytę ją pasisavinusi moteris buvo pristatyta į policijos komisariatą. Gyvūnų globos draugijos vadovė parašė pareiškimą, pagal kurį pradėta administracinė teisena.

„Kadangi gyvūnas greitai grįžo, žala nepadaryta, nuostolių nėra. Neprašėm jokios žalos atlyginimo“, – sakė R. Liberienė.

Skyrė baudą

„Buvo pritaikyti du administracinių nusižengimų kodekso straipsniai – dėl smulkios vagystės ir žiaurus elgesio su gyvūnu“, – portalui teigė Panevėžio policijos atstovė Rasa Meištė.

Atlikus visus tyrimo veiksmus ir subendrinus minėtų nusižengimų bausmes vagilei skirta 90 eurų bauda.

Portalas primena, kad pati kalytės vagystė įvykdyta ir pastebėta sausio 20, sekmadienį. Iškart po įvykio R. Liberienė pasakojo, kad buvo pavogta sterilizuota kalytė, kuriai dar neištraukti siūlai.

„Neradusi vienos kalytės nusprendžiau peržiūrėti kamerų įrašą ir likau šokiruota. Matosi, kaip moteris eina tiesiai prie šunelio, o vesdamasi jį dar ir muša. Nesuprantama, kam jį vogti. Čia tikriausiai veikia ir pilnatis“, – apie pirmą tokį atvejį draugijos gyvavimo istorijoje pasakojo moteris.

Operatyvių pareigūnų ir gyvūnų globos draugijos narių dėka tą pačią dieną surasta ieškota moteris. Pasirodo, kad ji nebuvo šunelio šeimininkė, kaip buvo spėjama iš pradžių.

Rūtos Liberienės nuotr.

„Ji mums sakė: reikėjo šuns, tai ir pasiėmiau. Baisu, kaip taip galima. Pareigūnai ją išsivežė į komisariatą, o kalytę grąžinome pas mus į prieglaudą“, – detales portalui tuomet pasakojo R. Liberienė.

GALERIJA

  • Kalytę pavogusi ir mušusi ilgapirštė sulaukė teisėsaugos kirčio
  • Kalytę pavogusi ir mušusi ilgapirštė sulaukė teisėsaugos kirčio
Rūtos Liberienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Tam Rokas

Zu Maria Sanitär bemoki. Cia raso, kad kalyte kastruota. Kad ji bu einzigste nera kalbos. Turbut zum antrastes skaitomos

Kada paskelbs boba kurios suva vaika apkandziojo

Nes dabar mada pasidare visi nori tureti suni tai ir gaunasi kad apmyzti visi krumai kampai o jei koks alhasas myza kazkur tai per tv net parodo o kai sunys sika myza tai cia jug nieko tokio

Nika

O gyvūnų globos organai padės surasti tą bobą, kurios šuo apkandžiojo vaikutį?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS