Kavinės savininkė pripažinta kalta dėl ant karuselės susižalojusios mergaitės | KaunoDiena.lt

KAVINĖS SAVININKĖ PRIPAŽINTA KALTA DĖL ANT KARUSELĖS SUSIŽALOJUSIOS MERGAITĖS

Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą pagal nuteistosios kasacinį skundą, jį atmetė ir paliko galioti Šiaulių apygardos teismo nuosprendį. Šiuo nuosprendžiu Joniškio rajone esančios kavinės savininkė buvo pripažinta kalta dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Šiaulių apygardos prokuratūrai, vadovavusiai šiam ikiteisminiam tyrimui, pavyko įrodyti, kad dėl 2014 metų gegužę moteriai priklausančioje kavinėje susižalojusios mergaitės kalta įmonės vadovė.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vienai joniškiečių šeimai apsilankymas pakelės kavinėje apkarto, kai tėvas su dviem vaikais, drauge ir kitu draugu nusprendė apsilankyti šalia kavinės esančiame mokamame parke. Lankytojai parke apžiūrėjo meškas, senovinius rakandus ir eidami išėjimo link pamatė medines sūpynes-suktuką, kurio viduryje buvo velnio skulptūra. Tiek vaikai, tiek suaugusieji sugalvojo pasisukti ant sūpynių - pasikeisdami tai vieni, tai kiti sukosi stovėdami ir laikydamiesi į velnio skulptūrą.

Netikėtai ant sūpynių besisukant moteriai su vaikais, medinė skulptūra nuvirto ir linksminęsi artimieji buvo nublokšti ant žemės. Daugiausiai sužeista 8-erių metų mergaitė buvo nugabenta į Joniškio ligoninę. Mergaitė patyrė įvairių sužalojimų, paniro į kelių dienų komą, buvo gydoma Kauno klinikose.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad prie sūpynių jokių ženklų, ribojančių žmonių skaičių, ar naudojimosi instrukcijos nebuvo. Kavinės savininkė kaltės nepripažino, tačiau teismas nustatė, kad parko teritorijoje prie sūpynių-suktuko pagrindo buvo netinkamai pritvirtinta velnio skulptūra, neįrengta jokių priemonių saugiai įsikibti, stabdyti bei neužtikrinta žmonių sauga kritimo atveju.

Taip pat nesant pritvirtintų kėdžių ir rankenų, skirtų įsikibti, saugių stabdymo priemonių, apsaugos nuo kritimo, karuselės kritimo erdvėje įrengus betoninį taką, neįrengtas smūgį švelninantis paviršius ir taip pažeistos specialios elgesio saugumo taisyklės.

Teismas konstatavo, kad savininkė turėjo užtikrinti savo įmonės teritorijoje esančios karuselės atitiktį specialių teisės aktų reikalavimams, susijusiems su saugiu karuselės eksploatavimu.

Moteriai skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, kuri atidėta vieneriems metams šešiems mėnesiams, įpareigojant kavinės vadovę per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistosios priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Taip pat nuteistoji privalės nukentėjusiajai atlyginti daugiau nei 500 eurų turtinės žalos ir 20 tūkstančių eurų neturtinės žalos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Brigita Kaunas

Čia jūs gal juokaujat? Pamatyčiau tokią šeimynėlę - prieičiau ir spjaučiau tiesiai į veidą! Patys nesirūpina vaikų saugumu, o po to dar kelia bangas ir gadina vargšei moteriai gyvenimą. Brudai, ar jums ne gėda???? Tik dėl jūsų pačių kaltės niekuo dėta moteris dabar turės sėst į kalėjimą, atiduot kogero savo viso gyvenimo santaupas ir negana to turėt asmens byloj įrašą "teistas". Nesuprantu kaip jūs dar išvis naktim miegat. Betkuriam nors kažkiek proto galvoj turinčiam žmogui yra aišku, kad karuselės yra vaikam skirtos, o ne suaugusiems, ir pritaikytos yra vaikams, o ne suaugusiems. Lipat tokie drambliai, o po to dar stebitės, kad karuselė nebeatlaikė svorio ir sulūžo? tai gal dar ir vaikiškus batukus pabandykis įsiaut, o po to pareikškit kokiai parduotuvei pretenzijas, kad suplyšo? Parazitai esat, ne žmonės, linkiu, kad šita jūsų mergaitė šiektiek ūgtelėjus ir sužinojus ką padarėt nutrauktų su jumis visus ryšius ir iki gyvenimo galo su jumis nebendrautų.

Senis

Su velniu nereikia susideti ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS