Ketvirtį milijono eurų pajamų gavę odontologai pripažino apgaulingai tvarkę apskaitą | KaunoDiena.lt

KETVIRTĮ MILIJONO EURŲ PAJAMŲ GAVĘ ODONTOLOGAI PRIPAŽINO APGAULINGAI TVARKĘ APSKAITĄ

  • 3

Dvi Šiaulių mieste odontologijos paslaugas teikusios įmonės pripažino apgaulingai tvarkiusios buhalterinę apskaitą ir slėpusios už implantacijos paslaugas gautas pajamas, bendra jų suma siekia ketvirtį milijono eurų, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Įmonės taip pat atlygino valstybės biudžetui padarytą žalą – bendrai 9,2 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Vienas ikiteisminis tyrimas baigtas laidavimu įmonę atleidžiant nuo baudžiamosios atsakomybės jai pripažinus kaltę.

Anot FNTT, šiuo metu sprendžiamas klausimas ir dėl antrojo ikiteisminio tyrimo, susijusio su kita odontologijos įmone, užbaigimo laidavimu.

Atliekant vieną ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad Šiauliuose veikianti įmonė dvejus metus apgaulingai tvarkė savo buhalterinę apskaitą bei, siekdama išvengti mokesčių, teikė neteisingus duomenis apie pajamas. Pareigūnai išsiaiškino, kad įmonė iš odontologijos priemonių tiekėjo be apskaitos dokumentų įsigijo darbui reikalingų prekių – dantų implantų – už daugiau nei 42 tūkst. eurų.

Įsigijimas vyko konsignacijos pagrindais, kai prekės pirkėjui buvo perduotos su krovinių važtaraščiu, tačiau neišrašius sandorį pagrindžiančių sąskaitų faktūrų, o parduotos prekės liko prekių tiekėjo apskaitoje.

Odontologijos įmonė neoficialiai įsigytus implantus dėjo klientams ir už tai gavo beveik 161 tūkst. eurų pajamų, kurių neapskaitė.

Pareigūnai, įvertinę visas aplinkybes ir galiojančius pelno mokesčio įstatymus, paskaičiavo, kad ši įmonė valstybei nesumokėjo per 5,9 tūkst. pelno mokesčio. Įmonė pripažino kaltę ir atlygino žalą.

Kito ikiteisminio tyrimo centre atsidūrusi odontologijos įmonė veikė pagal tokią pat schemą. Per kiek daugiau nei dvejus metus taip pat Šiaulių mieste implantavimo ir protezavimo paslaugas teikusi odontologijos įmonė iš tų pačių tiekėjų pirko odontologines prekes konsignacijos pagrindais.

Pagal tokią pat schemą įsigyta implantų už kiek daugiau nei 33 tūkst. eurų, o juos implantavus klientams gauta ir į apskaitą neįtraukta per 93 tūkst. eurų. Įmonė pripažino apgaulingai tvarkiusi savo apskaitą ir atlygino priskaičiuotą valstybei padarytą žalą – per 3,3 tūkst. eurų.

Be to, pareigūnai nustatė, kad šios įmonės visai netvarkė arba tik iš dalies tvarkė pagal teisės aktus privalomus odontologinių implantų registracijos žurnalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

taigi

O pas dantistus už paslaugas reiktų tik kortele iškart padidėtų valstybės biudžetas

Vika

O jiems vis maza! Uzdirba didziulius pinigus, bet vis mazai. Tuos sukcius reikia bausti visu grieztumu. Tegul grazina valstybei nesumoketus mokescius ir dar susimoka adekvacia nusleptiems mokesciams bauda. Anksciau zinodavai,kad danties plombavimas kainuos tiek ir tiek ir sumokedavai. Dabar gauni metro ilgio ceki, kuriame surasytas kiekvienas pagaliukas,kisamas i burna ir pan. As manau,kad turi buti uz paslauga galutine kaina, o ne prirasoma vos ne kiekvienas odontologo pasilenkimas prie paciento. Tai toks atviras sukciavimas, neva pateisinamas tuo kilometriniu cekiu. Laikas baigti ta nesamone. Zmones be dantu nevaikscios, tai ir naudojamasi tokia padetimi,o valdzia nieko nedaro,kad uzkirsti kelia tokiam lupikavimui.

Koks teisigumas??pagauna vagis korumpus,tie

Susimoka,ir vagia daug atsargiau..?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS