Kontrabandą slėpęs vyras namo grįžo be automobilio ir su šaukimu į teismą | KaunoDiena.lt

KONTRABANDĄ SLĖPĘS VYRAS NAMO GRĮŽO BE AUTOMOBILIO IR SU ŠAUKIMU Į TEISMĄ

  • 0

Latežerio punkte Druskininkų pasieniečiai demaskavo baltarusį, kuris automobilio slėptuvėse į Lietuvą gabeno daugiau kaip 700 pakelių kontrabandinių rūkalų.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai Latežerio kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos važiavusio automobilio „Peugeot 307“ ir jį vairavusio 31-erių Baltarusijos piliečio dokumentus. Automobilis pažymėtas Baltarusijos valstybiniais numeriais.

Visi dokumentai buvo tvarkingi. Tačiau Druskininkų pasieniečiams įtarimų sukėlė mašina, todėl jie detaliai ją patikrino. Paaiškėjo, kad „Peugeot 307“ yra slėptuvių, kuriose buvo kontrabandinių cigarečių.

Jų pakelių buvo prikišta po priekinės panelės apdailos detalėmis, kėbulo konstrukcijos ertmėse ir galiniuose slenksčiuose bei ertmėse prie galinių ratų.

Iš viso baltarusis tikėjosi į Lietuvą įvežti 735 pakelius cigarečių „Minsk City“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos Druskininkų pasieniečiai užsieniečiui pradėjo administracinės bylos teiseną. Vairuotojui teismas skirs baudą nuo 3500 iki 6 tūkst. eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas 2001 metais pagamintas baltarusio „Peugeot 307“.

VSAT pareigūnai po apklausos užsieniečiui įteikė šaukimą atvykti į teismą ir jį paleido.

Cigaretės ir automobilis saugomi Druskininkų pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS