Kontrabandines cigaretes gabenę trys vyrai tikslo nepasiekė: įkliuvo pasieniečiams | KaunoDiena.lt

KONTRABANDINES CIGARETES GABENĘ TRYS VYRAI TIKSLO NEPASIEKĖ: ĮKLIUVO PASIENIEČIAMS

  • 0

Varėnos rajone Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai sulaikė du kontrabandinių cigarečių krovinius ir tris juos gabenusius Šalčininkų bei Lazdijų rajonų gyventojus. Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos pareigūnai, tarp kurių buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, miške pastebėjo nuo sienos su Baltarusija pusės einančius du vyrus su nešuliais. Ši vieta yra ties Varėnos rajono Jasauskų kaimu. Čia yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona (VSAZ), į ją patekti būtinas specialus VSAT leidimas.

VSAT pareigūnai nešikus sulaikė. Pamatę tarnybinį šunį šie nebandė nei bėgti, nei priešintis.

Paaiškėjo, kad 24-erių ir 37-erių Šalčininkų rajono gyventojai gabeno 2000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Abu pažeidėjai VSAZ buvo be privalomų pasieniečių leidimų.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką A. Barausko užkardos pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Už šį nusižengimą nešikams gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.

Abiem kontrabandininkams administracine tvarka reikės atsakyti ir už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, t. y. patekimą į VSAZ be leidimų. Toks nusižengimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Po apklausų VSAT pareigūnai sulaikytuosius paleido. Šalčininkų rajono gyventojai turės atvykti į jų bylas nagrinėsiantį teismą.

Dar vieną cigarečių krovinį ir jį gabenusį Lazdijų rajono gyventoją A. Barausko užkardos pasieniečiai sulaikė sekmadienį.

Jie ties Varėnos rajono Katros kaimu pastebėjo du įtartinus asmenis su nešuliais. Netoli šios miškingos vietos, esančios prie pat sienos su Baltarusija, irgi yra nužymėta VSAZ. Taip pat ši vieta yra Čepkelių valstybiniame gamtiniame rezervate, į kurį patekti reikalingas rezervato direkcijos leidimas.

Nešini kroviniu įtartini vyrai ėjo į Lietuvos gilumą. Pamatę artėjančius pasieniečius nešikai metė krovinį ir mišku spruko į skirtingas puses. 46-erių Lazdijų rajono gyventoją pasieniečiai sulaikė vietoje. Antram nešikui pavyko pasprukti. Bėglio tapatybė nustatinėjama.

Paaiškėjo, kad vyrai į Lietuvos gilumą gabeno 1999 pakelius cigarečių „Minsk Capital MS“, pažymėtus baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Pažeidėjas VSAZ buvo be privalomo pasieniečių leidimo. Kontrabandininkas neturėjo ir Čepkelių rezervato direkcijos leidimo patekti į šią saugomą vietovę.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką A. Barausko užkardos pareigūnai ir šįkart pradėjo administracinę teiseną. Už šį nusižengimą nešikui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

Šiam kontrabandininkui administracine tvarka irgi reikės atsakyti už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą, t. y. patekimą į VSAZ be leidimų. Toks nusižengimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Medžiagą apie šį įvykį A. Barausko užkardos pasieniečiai perdavė ir Čepkelių rezervato direkcijai, kuri spręs, kaip bausti be leidimo rezervate buvusį Lazdijų rajono gyventoją. Po apklausos VSAT pareigūnai sulaikytąjį paleido. Jis turės atvykti į jo bylą nagrinėsiantį teismą. Visos sulaikytos cigaretės saugomos A. Barausko pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Kontrabandines cigaretes gabenę trys vyrai tikslo nepasiekė: įkliuvo pasieniečiams
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS