Korupcija įtariamas lošimų bendrovės vadovas S. Kacas neigia siūlęs kyšį | KaunoDiena.lt

KORUPCIJA ĮTARIAMAS LOŠIMŲ BENDROVĖS VADOVAS S. KACAS NEIGIA SIŪLĘS KYŠĮ

  • 1

Korupcija įtariamas azartinių lošimų bendrovės „Tete-a-tete“ savininkas Samoilas Kacas neigia siūlęs kyšį Seimo nariui Matui Maldeikiui už sektoriui nepalankių teisės aktų priėmimo vilkinimą.

„Reaguodamas į Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų veiksmus ir pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai bandymo papirkti Seimo narį Matą Maldeikį, neigiu man pareikštus įtarimus ir atmetu STT paskelbtą versiją apie neva mano siūlytą kyšį“, – išplatintame pranešime teigė S. Kacas.

Jis teigė, jog pareikšti įtarimai neturi jokio faktinio pagrindo: „niekada nesu tiesiogiai ar netiesiogiai siūlęs jokio atlygio nei Matui Maldeikiui, nei Mindaugui Puidokui ar jo padėjėjui“.

S. Kacas teigė, jog jo vadovautos asociacijos darbo grupė birželio pradžioje išplatino Memorandumą dėl lošimų ir loterijų rinkos tendencijų ir reguliavimo, kuriame konstatuojamos loterijų ir lošimų rinkoje vykdytos valstybės politikos ir teisinio reguliavimo klaidos, nurodomi valstybės finansiniai praradimai ir jų priežastys, įvardijami atsakingi pareigūnai, raginama atlikti antikonkurencinių veiksmų tyrimą azartinių lošimų ir loterijų rinkoje, pradėti diskusiją dėl esminių pokyčių.

Niekada nesu tiesiogiai ar netiesiogiai siūlęs jokio atlygio nei Matui Maldeikiui, nei Mindaugui Puidokui ar jo padėjėjui.

„Tenka apgailestauti, jog Memorandume dalykiškai ir argumentuotai pateikti skandalingi faktai ir brandūs siūlymai kol kas (eilinį kartą) nesulaukė atsakingų valstybės pareigūnų ir politikų dėmesio. Vietoj konstruktyvaus politinio dialogo sulaukėme tik STT veiksmų, kurie leidžia visiems ir toliau „nepastebėti“, jog padėtis lošimų ir loterijų rinkoje yra itin grėsminga, o ją prižiūrėti turintys valstybės tarnautojai ir politikai užsiima tarpusavio politinių sąskaitų suvedinėjimu, savireklama ir pigiu populizmu, juodindami verslą“, – teigė S. Kacas.

Pasak jo, dabartinė politinė dauguma vykdo prieš rinkimus stambiam verslui galimai duotą pažadą – sunaikinti nacionalinį lošimų verslą.

S. Kacui pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu atliekant tyrimą dėl Seimo nariui Matui Maldeikiui galbūt pasiūlyto kyšio už sektoriui nepalankių teisės aktų priėmimo vilkinimą.

Konkretus verslininko vaidmuo tiriamame nusikaltime nėra aiškus. Iki šiol tyrimą atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnyba teigė, kad 50 tūkst. eurų kyšį parlamentarui M. Maldeikiui, įtariama, pasiūlė kito Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius. Jam šioje byloje taip pat pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Įtariama, kad kyšis M. Maldeikiui buvo pasiūlytas siekiant paveikti įstatymus, susijusius su lošimų automatų apjungimu į bendrą sistemą bei loterijų ir lošimų mokesčio tarifų padidinimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas čia gaunas

Išeina, kad Maldeikis melagių melagis, apšmeižė tokį garbų verslininką?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS