Kraujomaiša tarp nepilnamečių: motina gina sesers išžaginimu kaltinamą sūnų | KaunoDiena.lt

KRAUJOMAIŠA TARP NEPILNAMEČIŲ: MOTINA GINA SESERS IŠŽAGINIMU KALTINAMĄ SŪNŲ

  • 33

Panevėžio apygardos teisme pradėta didžiulio atgarsio sulaukusi byla, kurioje trylikametės neįgalios gimdyvės išžaginimu kaltinamas jos pačios brolis. Plačiau – LNK reportaže.

Kraujomaiša paženklintas baudžiamasis procesas nebus toks aiškus, kaip atrodytų. Trylikametė gimdyvė per trumpą savo gyvenimą pastojo nuo savo nepilnamečio brolio, pagimdė, o po dviejų mėnesių palaidojo kūdikį. Vaikas mirė globėjų namuose. Nusikaltimo požymių nerasta – gimė silpnos sveikatos. Mergaitė iki dabar apsistojusi pas globėjus.

Kad vaikas laukiasi, motina neva nematė, nežinojo, o tą pastebėjo socialiniai darbuotojai. Iš pradžių įtarimai krito ant trylikametės sesers vyro. Tačiau, kai kūdikis gimė, buvo atliktas DNR tyrimas ir nustatyta, kad vaiko tėvas – mergaitės brolis. Jam dabar pateikti kaltinimai dėl mažametės išžaginimo ir sveikatos sutrikdymo. Kaltės jis nepripažįsta. Motina gina sūnų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Teisėsauga skelbia, kad daugiavaikėje šeimoje galėjo vykti kažkas panašaus ir anksčiau. Pirmas skambutis gautas dar 2020 m., kai buvo pradėtas, bet nesurinkus įrodymų, nutrauktas tyrimas dėl tos pačios mergaitės galimo seksualinio tvirkinimo. Nenuginčijamų įrodymų ilgai laukti nereikėjo. Neįgali trylikametė mergaitė tėvų namuose tapo nėščia.

„Mano nuomone, šioje byloje turėtų būti apklausti ir ekspertai, atlikę ekspertizę nukentėjusiajai“, – sakė prokurorė Vaida Baranauskienė.

Apie psichiatrinę ekspertizę kalba ir kaltinamojo gynėjas.

„Kai išklausysiu ekspertų nuomones dėl nukentėjusiosios sveikatos sutrikdymo, tada spręsiu, ar yra pagrindas rašyti prašymą dėl ekspertizės mano ginamajam“, – teigė kaltinamojo advokatas Arvydas Penelis.

Nukentėjusioji nedalyvaus teismo procesuose. Pasak vaiko teisų atstovų, šeimos nariams nebuvo uždrausta lankyti nuo šeimos atskirtos mergaitės.

Turėtų būti įrodyti išžaginimo požymiai.

Sesers išžaginimu kaltinamas brolis sėdi namuose su tėvais. Nors šiuo metu jis pilnametis, tačiau nedirba.

„Nemanyčiau, kad jo emocinė ar psichinė būsena pakankamai gera, kad dirbtų“, – sakė A. Penelis.

Tęsiant gynėjo logiką, nors kaltinamojo tėvystę patvirtino DNR tyrimas, tai nereiškia, kad kaltinamai išžaginimu negalėtų būti perkvalifikuojami į lengvesnį nusikaltimą.

„Turėtų būti įrodyti išžaginimo požymiai“, – teigė A. Penelis.

Už lytinius santykius su mažamete kaltinamas asmuo gali išvengti kalėjimo. Už išžaginimą gresia kalėjimas iki 15 metų nelaisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Anonimas

Nors jį pazystate kat smiezdiet nors jį pazynkit ir tada galite katbeti

Per daug sureikšminama

Kaimuose pusbroliai dar dažnai eksperimentuoja

Gera mamiki

Nenor pateriot gero sunaus gera pimpala-VARLIOOOOOOOOOOOOO.....LIETUVA JAU NE MAZOJI AMERIKSA,JIN JAU DIDZIOJI GREIT BRITONIJA,pas anos pidariukus tai apskritai iprastas reikalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS