Kupiškio rajono tarybos nario kyšininkavimo byla pasiekė teismą | KaunoDiena.lt

KUPIŠKIO RAJONO TARYBOS NARIO KYŠININKAVIMO BYLA PASIEKĖ TEISMĄ

  • 0

Panevėžio teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą dėl Kupiškio rajono savivaldybės tarybos nario, melioracijos statinių naudotojų asociacijos valdybos pirmininko Zigmanto Aleksandravičiaus galimo kyšininkavimo.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad Z. Aleksandravičius, kuris yra melioracijos statinių naudotojų asociacijos valdybos pirmininkas ir jos viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas, 2015 metais per tris kartus priėmė kyšį statybos darbų paslaugomis, kurių vertė – ne mažesnė nei 7,7 tūkst. eurų.

Įtariama, kad kyšis galėjo būti paimtas už tai, kad statybos rangos darbus vykdanti bendrovė laimėjo Asociacijos organizuotą supaprastintą atvirą konkursą dėl melioracijos statinių rekonstrukcijos darbų pirkimo ir sudarė statybos rangos sutartį dėl melioracijos darbų atlikimo, įskaitant ir viešinimo paslaugas, kurių bendra vertė viršijo 300 tūkst. eurų.

Z. Aleksandravičius taip pat yra visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ atstovas Kupiškio rajono savivaldybės taryboje.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS