Kvaišalais pavaišinti paaugliai atsidūrė ligoninėje: tėvai nebegalėjo su jais susikalbėti | KaunoDiena.lt

KVAIŠALAIS PAVAIŠINTI PAAUGLIAI ATSIDŪRĖ LIGONINĖJE: TĖVAI NEBEGALĖJO SU JAIS SUSIKALBĖTI

  • 7

Marijampolės medikai gelbėjo 15-metį ir 14-metę, apsinuodijusius neaiškios kilmės narkotinėmis medžiagomis, vaikams parūkius vadinamojo „bongo“. Vienam iš jų prireikė intensyvios priežiūros, tačiau po paros abu iš ligoninės paleisti. Teisėsauga sulaikė įtariamąjį, davusį vaikams kvaišalų.

15-metis ir 14-metė nėra giminės. Aiškėja, kad vaikai atsidūrė ligoninėje, kai tėvai nebegalėjo su jais susikalbėti. 

„Įtarus, kad abu vaikai apsvaigę nuo neaiškių medžiagų, tėvai juos pristatė į ligoninę ir ten diagnozuotas sunkus apsinuodijimas neaiškiomis medžiagomis“, – pranešė prokuroras Marius Venskūnas. 

Vaikai papasakojo, kad kvaišalais pavaišino pažįstamas pilnametis. Pareigūnai apklausė įtariamąjį. Tiriama, ar pas jį rasta tų pačių medžiagų, kurių gavo vaikai. 

„Atlikta krata, kurios metu rasti tyrimui reikšmingi objektai. Įtariamasis neneigia aplinkybių, o viską įvertinsime tyrimo eigoje“, – teigė prokuroras.

Asmuo, davęs vaikams narkotikų teisėsaugai, yra gerai žinomas. 

„Teistas du kartus už narkotikų disponavimą, žinomas kaip pats vartojantis narkotines medžiagas“, – sakė M. Venskūnas. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Pasak gyventojų, apylinkėse apsvaigusius vienus ar kitus paauglius esą jie mato ne pirmą kartą. Viena iš šeimų vaiko teisių gynėjams žinoma. 

Teisėsaugos atstovai sakė, kad kvaišalais vaikai apsinuodija ne taip ir retai. Vaiko teisių specialistai tokiais atvejais teikia pagalbą ne tik vaikams. 

„Mūsų tikslas ir yra įvertinti, ar vaikai šeimoje, mokykloje jaučiasi saugūs, ar tėvai gauna reikiamą pagalbą susiduriant su iššūkiais“, – tikino pagalbos vaikams ir šeimoms skyriaus vyr. patarėja Ugnė Klingerė. 

Prokuroras sakė, kad jei vaikams duodama kvaišalų, nors ir patraukti vieną dūmą, tai visada laikoma nusikaltimu. 

„Numatyta nuo trijų iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė be jokios alternatyvos“, – akcentavo prokuroras. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nu SVOLACIUS daniela margo,pati narkomane,

kUR TA KUTVALA,SEIMO NARE margo daniela,jos noras pildosi,jinai liepe vaikams isbandyti narkotikus,pati budama mama tokia svolacius dar ragina ISBANDYTI,ja sodinti i kalejima uz narkotiku viesinima,

AR

KADA NORS ISGAUDYS SITUOS ISGAMAS KURIE PLATINA????? O DAKTARAI KURIE RASO RECEPTUS FENTANILIUI,O JIE PLATINA,KAS SITA SUZIURES,LEGALI PREKYBA,GAL VAISTU KONTROLE PASIDOMETU TOKIAIS RECEPTAIS!!!!!!

Antanas.

Narkotikų platinimą reikia kvalifikuoti kaip sąmoningą kėsinimąsi į žmogaus sveikatą ir net gyvybę. Adekvati turi būti ir bausmė. O dabar - prisiminkim: kuris kandidatas į Prezidentus, net apsipuojęs šaukė, kad "ne nepilnamečius reikia saugoti, o jau chronikus gydyti !"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS