LAT skelbs sprendimą nepilnametės iš Jurbarko prievartavimo byloje | KaunoDiena.lt

LAT SKELBS SPRENDIMĄ NEPILNAMETĖS IŠ JURBARKO PRIEVARTAVIMO BYLOJE

  • 28

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį ketina skelbti sprendimą nepilnametės iš Jurbarko sumušimo ir prievartavimo byloje.

Tauragės apylinkės teismas šioje rezonansinėje byloje kaltu dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, seksualinio prievartavimo bei sveikatos sutrikdymo pripažintam taip pat nepilnamečiui vaikinui skyrė galutinę trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas nuteistajam papildomai skyrė įpareigojimą – vienus metus dalyvauti elgesio pataisos programoje bei dvigubai padidino nukentėjusiajai priteistą neturtinės žalos sumą.

Šiuos nuosprendžius Aukščiausiajam Teismui apskundė tiek prokuroras, tiek nukentėjusieji. Jie siekia, kad vaikinui būtų skirtas realus laisvės atėmimas – panaikintas bausmės vykdymo atidėjimas.

Kaip anksčiau pranešė prokuratūra, kasaciniame skunde teigiama, kad bylą nagrinėję teismai netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, kadangi nepagrįstai įžvelgė nuoširdumą nuteistojo prisipažinime ir tai pripažino jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe bei nepagrįstai taikė laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimą.

„Netiesos sakymas procese negali būti laikomas nuoširdžiu elgesiu, pateisinant tai teisės į gynybą realizavimu, o griežtos laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo taikymas, net ir nepilnamečiui, turi būti adekvatus padarytų nusikaltimų pobūdžiui ir pavojingumui bei kaltininko elgesio motyvams“, – tuomet tvirtino prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2019 metų gegužę, kai kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone nuo smurtinio išpuolio nukentėjo nepilnametė mergina. Nusikaltimą įvykdęs vaikinas įvykio metu buvo neblaivus.

Byla visose instancijose teismų buvo nagrinėjama neviešai.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

komentaras

Tiesa sake po sumosimo tevai turi pinigu ispirks Man nieko nebus

>>>Kopūstas \\\\\.../////

>>>Pagaliau gal kada baigsis pinigai pas tus icikus.Nebent Izhrailis paremia.

Kopustas.

Teismų Taisyklė, - Kas turi pinigų tas ir NEKALTAS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS