Lietuvių gauja į Jungtinę Karalystę bandė įvežti cigarečių už 15 mln. svarų | KaunoDiena.lt

LIETUVIŲ GAUJA Į JUNGTINĘ KARALYSTĘ BANDĖ ĮVEŽTI CIGAREČIŲ UŽ 15 MLN. SVARŲ

  • 14

Lietuvių gauja, į Jungtinę Karalystę bandžiusi įvežti kontrabandinių cigarečių už 14,7 milijono svarų, ilgus metus neišvys dienos šviesos.

11 narių gauja patraukė HMRC dėmesį ir, sėkmingai įvykdžius operaciją, buvo sulaikyta Tilbury Cocks uoste. Visi gaujos nariai – lietuviai.

Kontrabandines cigaretes į Angliją jie vežė daugiausia iš Belgijos, jos buvo gudriai paslėptos plastikinių langų rėmuose, audinių rulonuose, medžio anglies maišuose.

2016-ųjų rugsėjo 15 d. gauja buvo sulaikyta Cambridgeshire grafystėje, o kartu su ja – ir atplukdytas konteineris, pilnas nelegalių cigarečių. Tyrėjai į įvykio vietą atvyko tuo metu, kai konteineris jau buvo atidarytas ir iškraunamas. Rasta daugiau nei 3 milijonai Anglijoje neregistruotų cigarečių. Iškart buvo sulaikyti devyni lietuviai.

Kiti 7 milijonai cigarečių buvo sulaikyta po kelių dienų – spalio 4 d., sandėlyje Catfieldo mieste, Norfolke. Sulaikyti dar du lietuviai.

HMRC nuotr.

Didžiulio nusikaltimo tyrimas buvo gvildenamas net kelerius metus, kol tik dabar sulaikyti lietuviai, surinkus visus įrodymus, galiausiai buvo nuteisti.

35-erių Darius Pavliukovas iš Basildono nuteistas 5 metams kalėjimo.

33-ejų Vaidas Mockevičius iš Rytų Londono, Ilfordo, kalėjime praleis 3 metus.

42-ejų Jana Dobrovolskienė iš Londono nuteista 2 metams ir 6 mėnesiams kalėjimo.

29-erių Leva Zamblauskaitė iš Bootle miesto sulaukė bausmės vykdymo atidėjimo.

33-ejų Deividas Jankys iš Loughton nuteistas 3 metams kalėjimo.

37-erių Mantvydas Seidvarkas iš Purfleet nuteistas metams ir 9 mėnesiams kalėjimo.

48-erių Romas Urbonas iš Dagenhamo nuteistas 2 metams ir 6 mėnesiams kalėjimo.

Dar keturi gaujos nariai – 32-ejų Mantas Veniukevičius iš Dagenhamo, 44-erių Žilvinas Urbonas iš Romfordo, 35-erių Edmundas Kankys ir 53-ejų Rasa Zamblauskaitė pripažino kaltinimus ir sulaukė teismo spendimo – kiekvienam po 1 metus kalėjimo.

Teisme patvirtinta, kad Mantas Veniukevičius buvo gaujos lyderis, jam buvo patikėta irganizaciniai veiksmai. Edmundas Jankys ir Darius Pavliukovas buvo tie, kurie dėliojo grafikus ir pervežimo, pakavimo tvarkaraščius. Jiems taip pat buvo patikėta derinimas dėl cigarečių platinimo.

Keli kaltinamieji bandė išvengti bausmės ir pabėgo iš Jungtinės Karalystės. Vaidas Mockevičius iš Lietuvos, o Mantas Veniukevičius iš Norvegijos atgal į JK buvo pargabenti praėjusiais metais.

GALERIJA

  • Kontrabandinės cigaretės
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Liova

Kaimas bunda

Anonimas

Gaila Lietuviu....

Ceska

irganizaciniai veiksmai ;DD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS