Iš LSMU Gyvulininkystės institutui priklausančio pastato pavogta meninė mozaika | KaunoDiena.lt

IŠ LSMU GYVULININKYSTĖS INSTITUTUI PRIKLAUSANČIO PASTATO PAVOGTA MENINĖ MOZAIKA

Pirmadienį pranešta, kad iš Radviliškio rajono Baisogalos miestelyje esančio Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Gyvulininkystės institutui priklausančio pastato pavogta maždaug septynių kvadratinių metrų dydžio mozaika.

Šiaulių apskrities policijos duomenimis, į nenaudojamą pastatą buvo įsibrauta per užkaltą rūsio langą laikotarpiu nuo penktadienio popietės iki pirmadienio pietų.

Tai BNS patvirtino ir Gyvulininkystės instituto direktorė Violeta Juškienė. Pasak jos, vagystę pastebėjo pastatą tvarkantys darbuotojai.

„Penktadienį dirbo žmonės, viskas gerai buvo ir pirmadienį ateina, toliau krausto ir žiūrim visa ta siena nulupta. Kreipėmės į policiją, tai vis tiek yra meno dirbiniai“, – antradienį sakė ji.

Anot jos, pastate yra daug puošybos elementų, pavogta buvo viena iš trečiojo aukšto koridoriaus sienų puošusi panelė.

„Didžioji panelė yra iš kartotinių fragmentų, kuriuos gali dėlioti visaip, net ir dalį pavogęs tik. Yra kareivėliai, raitelis ant žirgo. Centre yra, gal ne Vytis, bet kažkas tikrai panašaus. Ir čia yra sovietmečio gaminiai tie, bet raitelio skydo centre yra įrėžti Gedimino stulpai“, – pasakojo instituto vadovė.

V. Juškienės teigimu, anksčiau buvę pagrindiniai instituto rūmai jau daug metų stovėjo nenaudojami, į juos ne kartą buvo įsilaužę vandalai, bet šįkart ji sakė nemananti, kad tai tiesiog paprastų įsilaužėlių darbas.

„Maiše, pastato viduje, darbuotojai rado dalį tos sienos fragmentų. Tvarkingai suvynioti, nesudaužyti, reiškia, kažkieno užsakymas buvo. Nes tiems vandalams tikrai meniniai dirbiniai nerūpi, būtų išdaužę tiesiog. O čia, kažkas turėjo žinoti ir užsakė“, – teigė instituto direktorė.

„Buvo paveiksliukai, vieno paveiksliuko nėra, tik rėmelis. Reiškia, išsilupo, apsilankė meno žinovai“, – pridūrė V. Juškienė pasakodama apie dar vieną iš antrojo pastato aukšto dingusį meno dirbinį.

Įstaigos vadovė teigė, kad nors pavogti dirbiniai buhalterinės vertės ir neturėjo, nes buvo integruoti į pastato sienas, tačiau kaip meno kūriniai yra neįkainojami.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Keista

kam jos prireikė, gal valstiečiams? :))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS