Marijampolės kalėjime – protesto akcija: nuteistieji iki gyvos galvos badauja, žalojasi | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĖS KALĖJIME – PROTESTO AKCIJA: NUTEISTIEJI IKI GYVOS GALVOS BADAUJA, ŽALOJASI

  • 26

Marijampolės kalėjime kilo protesto akcija, nuteistieji badauja, žalojasi.

Kaip BNS nurodė Lietuvos kalėjimų tarnyba, septyni iš aštuonių iki gyvos galvos nuteistųjų atsisakė įstaigos tiekiamo maitinimo.

„Keli iš jų kaip protesto formą pasirinko savižalą – būtina medicininė pagalba nuteistiesiems suteikta vietoje ir laiku, pavojaus jų gyvybei nėra“, – rašoma komentare.

Anot tarnybos, protesto akcija kilo Marijampolės kalėjimo administracijai ėmus griežčiau kontroliuoti nuteistųjų apsipirkimą kalėjimo parduotuvėje ir leidžiant įsigyti tik tuos produktus, kuriuos įsigyti jiems priklauso nedarant išimčių.

Kaip praneša naujienų portalas „Delfi“, draudimas įsigyti kai kurių maisto produktų – miltų, makaronų, kiaušinių – galiojo jau kurį laiką, tačiau nuteistiesiems iki gyvos galvos ši išimtis buvo taikoma pagal nerašytas taisykles.

Anot portalo, proteste dalyvaujantys nuteistieji pripažįsta, kad administracija yra teisi pakeitusi apsipirkimo tvarką, tačiau tikina reikalausiantys, jog išimtys ir toliau būtų taikomos.

Lietuvos kalėjimų tarnyba tvirtina, kad kalėjime sustiprinta nuteistųjų apsauga ir priežiūra, medicininė pagalba, administracija aktyviai dalyvauja sprendžiant situaciją.

Gairės: Marijampolės kalėjimas, nuteistieji, nuteistųjų protestas, žalojasi, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

elena

tegul zudosi visiems bus ramiau ju net negydyciau pats susipjauste pats ir laizosi kuo maziau tokiu brudu tuo geriau

Duoti numeriai, kam tai

Ir dar moterų linija. Atsiprašau ten matomai yra tokių perdarytų.

jie

darydami Nusikaltima zino kas gresia ,bet vistiek daro,tai kas jie : bsnditai zmogzudziai prievartsutojai ,gruobuonis ar ,gyvenimo nudkriausti ir nori gyventi geriau ,kas JIE ??????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS