Mažeikiškis ir jurbarkiškis cigaretes gabeno mikroautobusų slėptuvėse | KaunoDiena.lt

MAŽEIKIŠKIS IR JURBARKIŠKIS CIGARETES GABENO MIKROAUTOBUSŲ SLĖPTUVĖSE

  • 0

Šakių rajone pasieniečiai sulaikė du mikroautobusus „VW Transporter“, kuriuose buvo įrengtos slėptuvės su kontrabandiniais rūkalais. Mažeikių gyventojas gabeno daugiau kaip pustrečio šimto pakelių cigarečių be banderolių, o jurbarkiškis - daugiau kaip šimtą.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Šakių rajono Sudargo miestelio apylinkėse, kelyje Kiduliai – Ramoniškiai, patikrinti sustabdė automobilį „VW Transporter“. Lietuvoje registruotą transporto priemonę vairavo 37-erių Mažeikių gyventojas. Vyras pasieniečiams teigė nieko draudžiamo negabenantis.

VSAT pareigūnai automobilį nusprendė patikrinti detaliai. Transporto priemonė buvo nuvaryta į Panemunės kontrolės punktą. Čia surengus patikrą su Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnais paaiškėjo, kad mikroautobuso salono sienelėse ir galinių durelių ertmėse įrengtose slėptuvėse gabenami nelegalūs rūkalai. Iš viso rasta 270 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „West Silver“  be banderolių.

Pagėgių pasieniečiai mažeikiškiui pradėjo administracinę teiseną. Kontrabandininkui gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų. Šią bylą nagrinėsiantis Marijampolės apylinkės teismas taip pat gali konfiskuoti 1991 m. laidos „VW Transporter“.

Tą pačią dieną toje pačioje vietoje Pagėgių pasieniečiai sustabdė dar vieną „VW Transporter“. Lietuvoje registruotą transporto priemonę vairavo 50-ties Jurbarko gyventojas, irgi esą nieko draudžiamo negabenęs. Ir šį mikroautobusą pasieniečiai nukreipė į Panemunės punktą. Čia kartu su kolegomis iš muitinės VSAT pareigūnai salono sienelėse aptiko slėptuvę su nelegaliomis cigaretėmis.

Iš viso rasta 112 pakelių cigarečių „Denim American Blend Blu“ ir „West Silver” be banderolių.

Pagėgių pasieniečiai jurbarkiškiui dėl kontrabandos irgi pradėjo administracinę teiseną. Vyrui gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų. Šią bylą nagrinėsiantis Marijampolės apylinkės teismas taip pat gali konfiskuoti 1995 m. laidos „VW Transporter“.

Po apklausų abu vairuotojai paleisti. Mikroautobusai „VW Transporter“ ir cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS