Mėsos įmonės savininkui ir darbuotojams – įtarimai „juodąja buhalterija“ | KaunoDiena.lt

MĖSOS ĮMONĖS SAVININKUI IR DARBUOTOJAMS – ĮTARIMAI „JUODĄJA BUHALTERIJA“

  • 1

Marijampolės mėsos gaminių gamybos įmonės vadovai įtariami produkciją pardavinėję be apskaitos dokumentų, apgaulingai tvarkę buhalterinę apskaitą bei teikę neteisingus duomenis apie pajamas.

Ikiteisminį tyrimą dėl to vykdo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pareigūnai, tyrimą organizuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Įtarimai pateikti šešiems asmenims, tarp jų ir įmonės akcininkui, trečiadienį pranešė FNTT.

Įtariama, kad akcininkas yra vienas iš nusikalstamos schemos organizatorių. Vyras gerai žinomas teisėsaugai, anksčiau yra teistas Lietuvoje ir užsienyje už įvairias nusikalstamas veikas: kontrabandą, neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų.

Bylos duomenimis, Marijampolėje įsikūrusios įmonės vadovai, siekdami sumažinti pardavimo pajamas bei sumokėti mažiau mokesčių valstybei, savo produkciją galėjo parduoti be jokių apskaitos dokumentų.

Įtariama, kad šešėlinė prekyba vyko ilgiau nei dvejus metus, o produkcija pardavinėta Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos regionuose.

Pareigūnai skaičiuoja, kad už parduotus neapskaitytus mėsos gaminius galėjo būti nesumokėta per 37 tūkst. eurų mokesčių.

Marijampolėje ir Kaune FNTT pareigūnai atliko 19 kratų už įmonės veiklą atsakingų asmenų, galimų bendrininkų gyvenamosiose vietose, automobiliuose ir įmonėse. Per jas rasta ir paimta įvairių dokumentų, užrašų, kompiuterių, kompiuterinių laikmenų (USB), taip pat rasta beveik 13 tūkst. eurų grynųjų pinigų, galimai gautų iš nusikalstamos veiklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Juodoji buhalterija yra, kiek žinau ,būtų nuomos versle, jokių mokesčių nemoka..Prisipirke butų , savi žmonės palikti prižiūrėti o patys gyvena JAV.Ir ne vieną butą nomuoja, taip kad jeigu tikrinat - tikrinkite visus" verslininkus".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS