Mėsos perdirbimo įmonė kaltinama nuslėpusi bemaž 130 tūkst. eurų pajamų | KaunoDiena.lt

MĖSOS PERDIRBIMO ĮMONĖ KALTINAMA NUSLĖPUSI BEMAŽ 130 TŪKST. EURŲ PAJAMŲ

  • 1

Šiaulių apygardos prokuratūra penktadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai nuslėpus bemaž 130 tūkst. eurų pajamų yra pateikti Šiaulių rajone veikiančiai mėsos perdirbimo įmonei.

Anot prokuratūros, didelės apimties byloje kaltinimai iš viso yra pateikti septyniems asmenims – ne tik pačiai įmonei, bet ir mėsą iš jos pirkusiems bei ja prekiavusiems asmenims.

Manoma, kad įmonė pardavė produkcijos už beveik 130 tūkst. eurų ir išvengė daugiau nei 34 tūkst. eurų mokesčių.

Ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingai tvarkomos apskaitos buvo pradėtas užpernai kovą. Tyrimo metu buvo atlikta daugiau nei 20 kratų, jų metu paimti įmonės buhalteriniai dokumentai ir kompiuteriai, o įmonės vadovui ir buhalterei pareikšti įtarimai.

Iš kratų metu paimtų užrašų pareigūnai nustatė, kad įmonė per metus ir keturis mėnesius įvairiose mugėse, miesto šventėse ir kitose prekybos vietose prekiavo mėsa, kurios pardavimų neįtraukė į buhalterinę apskaitą.

Taip pat nustatyta, kad į buhalterinę apskaitą nebuvo įtrauktos ir septynios tonos iš Lenkijos įvežtos kiaulienos.

Įmonės vadovui pateikti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Kaltinimai įmonės buhalterei buvo panaikinti, ji nuo baudžiamosios atsakomybės atleista pagal laidavimą.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat išaiškinti ir trys verslo liudijimus turėję vienos šeimos nariai, kurie per metus įsigijo, tačiau į buhalterinę apskaitą neįtraukė mėsos gaminių už beveik 50 tūkst. eurų ir taip nuslėpė apie 6,5 tūkst. eurų mokesčių.

Perkamos mėsos neapskaitydavo ir Kauno turguje prekiavęs, tačiau verslo liudijimo neturėjęs vyras.

Nustatyta, kad nuo 2017 iki 2018 metų jis per 53 kartus nusipirko daugiau nei keturias tonas rūkytų mėsos gaminių ir juos pardavė. Kadangi savo kaltę vyras pripažino, jis nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas.

Pareigūnai taip pat nustatė ir Telšių turguje mėsa prekiavusį vyrą, kuris produkciją laikė savo namuose antisanitarinėmis sąlygomis. Kratos metu pas jį taip pat rasta apie 40 litrų naminės degtinės ir devyni paketėliai su kanapėmis. Šių metų gegužę teismas jam už nusižengimus skyrė 3,3 tūkst. eurų baudą.

Anot prokuratūros, iš viso bylą sudaro daugiau nei 30 tomų medžiagos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

v

zmones dirba vargsta ,ir cia dar uzbauduoja nesamone

SUSIJUSIOS NAUJIENOS