Muitininkams užkliuvo 10 tūkst. porų sportinių batelių | KaunoDiena.lt

MUITININKAMS UŽKLIUVO 10 TŪKST. PORŲ SPORTINIŲ BATELIŲ

  • 2

Savaitgalį muitininkai Marijampolės apylinkėse sustabdė vilkiką, vežusį 10 tūkst. porų sportinių batelių su, kaip įtariama, suklastotais prekės ženklais.

Muitinės kriminalinė tarnyba pranešė, kad Latvijos piliečio J.E. vairuotame vilkike buvo „Nike“, „Adidas“, „Converse“ prekės ženklais žymėti sportiniai bateliai.

Pareigūnams prekės sukėlė įtarimų, nes iš pažiūros solidžių gamintojų sportiniai bateliai buvo gabenami drėgnose aplamdytose kartoninėse dėžėse, sugrūsti į paprastus polietileninius maišelius.

Vilkiką papildomai patikrinus Kybartų pasienio kontrolės punkte, įtarimai, kad šios prekės gali būti falsifikatai, tik sustiprėjo. Krovinio (9 360 porų sportinių batelių) vertė, sprendžiant iš pareigūnams pateiktų dokumentų, tebuvo vos 9 tūkst. 611 eurų. Taigi, vidutiniškai viena batų pora tekainavo kiek daugiau nei 1 euras.

Galimų klastočių krovinys šiuo metu sulaikytas. Laukiama oficialaus minėtų firmų atstovų patvirtinimo dėl sulaikytų prekių originalumo. Jei pareigūnų įtarimai pasitvirtins, sulaikytos prekės bus sunaikintos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

savas

Taip. Tai protingas patarimas.

batukas

Idiotizmas konkretus... Kiek sunkiai gyvenanciu zmoniu apaut galima butu... Netinka prekes zenklas nulupkit arba uzdazykit bet kam naikint - isdalinkit kaimieciams, benamiams, po globos namus - tai bent gal pajus kazkas kad yra dar vilties gyvenime... :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS