Naujas sukčių taikinys: plinta melagiena apie P. Gražulio mirtį | KaunoDiena.lt

NAUJAS SUKČIŲ TAIKINYS: PLINTA MELAGIENA APIE P. GRAŽULIO MIRTĮ

  • 30

Socialinėje medijoje pradėjo plisti internetinių sukčių straipsniai esą buvęs Seimo narys Petras Gražulis buvo žiauriai nužudytas. Tokią melagieną paneigė pats P. Gražulis, patikindamas, kad jis – gyvas ir sveikas.

Feisbuke pasirodė kelios žinutės apie tariamą buvusio Seimo nario mirtį. Dauguma jų labai panašios ir skelbia, kad P. Gražulis rastas negyvas savo bute, o žudikas paspruko, tačiau buvo sulaikytas prie Lenkijos sienos.

„Apie įvykį pranešęs asmuo greitai nutraukė pokalbį. Pasak policijos pareigūnų, jam perskambinus, vyras teigė, kad jis beldė į nurodyto buto duris, tačiau, kai jis išgirdo kažkokio vyro sakomus grasinimus, išsigandęs nuėjo į savo butą esantį šalimais“, – rašoma melagingame straipsnyje.

Vieni komentatoriai po tokiais straipsniais klausė, ar tai ši informacija, kiti – budresni ir piktinasi, kad platinamos tokios melagienos ir siūlo sukčius bausti.

„Na jau tikrai žmogus gyvas, o rašo kad miręs, baisu, kad dar yra daug tikinčių“, – teigė viena internautė.

„Aš ir „Google“ ieškojau – nieko panašaus niekur nerašo. Kaip taip drįsta rašyti nesąmones? Gyvą žmogų laidoja. Kad tik neatsisuktų“, – komentavo kita moteris.

Keli rašiniai paskelbti tokiose platformose kaip „Delfi.Day“ ir „Delfisulaikytas.com“, tačiau tikrojo portalo „Delfi“ žurnalistas Jaunius Matonis patikino, kad portalas su „straipsniu“ neturi nieko bendro.

„Dėmesio! Sukčiai! Mieli skaitytojai, nei aš, nei „Delfi“ su šituo „straipsniu“ neturi nieko bendra. Tai – sukčių meškerė, jokiu būdu jo neatidarinėkite ir nespauskite nuorodų“, – feisbuke rašė J. Matonis.

Pats P. Gražulis vaizdo įraše feisbuke pakomentavo internete plintančias melagienas.

„Aš esu gyvas ir sveikas!“ – pranešė P. Gražulis.

„Nors internetinėse platformose rašo, kad esu negyvas, nužudytas, nes prekiavau kažkokioje labai pelningoje platformoje, daug pinigų uždirbau, mane nužudė ir prie Lenkijos sienos tą žudiką sulaikė“, – įraše kalbėjo buvęs Seimo narys.

P. Gražulis toliau teigė, kad jis nenustebtų, jei būtų paskleistos naujienos apie tai, kaip konservatoriai atėmė mandatą ar išmetė jį iš Seimo. Anot P. Gražulio, jį bandoma morališkai sužlugdyti, sumenkinti ir tai nuolat vyksta valdant konservatoriams.

GALERIJA

  • Naujas sukčių taikinys: plinta melagiena apie P. Gražulio mirtį
  • Naujas sukčių taikinys: plinta melagiena apie P. Gražulio mirtį
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Cleo

Atsiranda debilu, ir skleidžia nesąmones, tikri daunai

Cha

Tikra tiesa, užsipiso negyvai, čia tik jo droidas.

Tam „Anonimas“

Tu pedofilų partijos atlieka, pasitrauk nuo veidrodžio - tada nesirodys tau tavo „suarta šiknaskylė“.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS