Navigacijos dėka į pasieniečių rankas įkliuvo penki neteisėtai gabenti vietnamiečiai | KaunoDiena.lt

NAVIGACIJOS DĖKA Į PASIENIEČIŲ RANKAS ĮKLIUVO PENKI NETEISĖTAI GABENTI VIETNAMIEČIAI

  • 0

Šeštadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė kupiškėną, automobiliu „Audi A4 Avant“ gabenusį penkis neteisėtus migrantus iš Vietnamo. Mašina buvo pažymėta lietuviškais registracijos numeriais.

Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Druskininkų savivaldybėje, Raigardo kontrolės punkto prieigose, sustabdė link Baltarusijos važiavusį automobilį, mat vairuotojas apsikvailino, aklai patikėjęs navigacijos sistema, kuri artimiausią maršrutą jam parinko per Raigardo punktą ir Baltarusiją.

„Audi A4 Avant“ vairavęs 27 metų Kupiškio gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens dokumentus. VSAT pareigūnus iškart sudomino mašinos salone įsitaisę keturi vyrai. Paaiškėjo, kad tai – Vietnamo piliečiai. Dar vieną jų tautietį pasieniečiai aptiko automobilio bagažinėje.

Užsieniečiai turėjo savo vardais išduotus vietnamietiškus asmens dokumentus, kuriuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų turėtojams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Sulaikytų nelegalių migrantų amžius – nuo 22 iki 44 metų.

Paaiškėjo, kad kupiškėnas naudojosi automobilio navigacijos įranga ir kelionės iš Lietuvos tikslu pasirinko Lenkiją. Navigacija jam parodė trumpiausią maršrutą per Baltarusiją, kurį vairuotojas pasirinko ir taip atsidūrė prie Raigardo kontrolės punkto.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Po apklausos Kupiškio gyventojas buvo uždarytas į areštinę, o vietnamiečiai – į Druskininkų užkardoje esančias specialias sulaikymo patalpas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS