Namo važiavęs pareigūnas neleido pasprukti girtam vairuotojui: įtarimų sukėlė keisti manevrai | KaunoDiena.lt

NAMO VAŽIAVĘS PAREIGŪNAS NELEIDO PASPRUKTI GIRTAM VAIRUOTOJUI: ĮTARIMŲ SUKĖLĖ KEISTI MANEVRAI

  • 2

Po tarnybos į namus važiavęs policijos pareigūnas neliko abejingas pastebėjęs įtartinai manevruojantį automobilį. Paaiškėjo, kad prie jo vairo – neblaivus vyras.

Šiaulių apskrities policijos duomenimis, rugpjūčio 3-osios pavakarę Telšiuose pro įžvalgaus pareigūno akis nepraslydo neblaivus vairuotojas. Apie 17 val. po tarnybos į namus važiavęs Imuniteto valdybos vyriausiasis tyrėjas Vytautas Daukšas pastebėjo Telšių gatvėse keistai manevruojantį automobilį „Volkswagen Passat“.

Įtardamas pareigūnas nepaleido jo iš akiračio – važiavo iš paskos, stebėdamas keistai manevruojančią transporto priemonę, kol galiausiai automobilis pasuko į Kęstučio gatvę ir sustojo daugiabučio namo kieme. V. Daukšas nedelsdamas priėjo pakalbinti vairuotoją.

Šiam atidarius automobilio dureles, padvelkė stiprus alkoholio kvapas, vyras sunkiai orientavosi aplinkoje. Pareigūnas, supratęs, kad vairuotojo vietoje sėdi akivaizdžiai neblaivus asmuo, paėmė automobilio raktelius ir paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) pranešti apie įvykį.

Laukiant atvykstančių policijos pareigūnų, „Volkswagen“ vairuotojas net kelis kartus bandė pasišalinti, tačiau V. Daukšas jam to padaryti neleido. 43 metų vyrui alkoholio matuokliu buvo nustatytas sunkus – 3,20 prom. girtumas. Už šį pasivažinėjimą jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Vien praėjusią savaitę Šiaulių ir Telšių apskrityse pareigūnams įkliuvo 46 neblaivūs vairuotojai: 33 vairavo automobilius, 13 – dviračius.

Šie žmonės priėmė sprendimą sėsti prie vairo būdami apsvaigę, nepaisydami fakto, kad kelia pavojų sau ir aplinkiniams. O nelaimės tikimybė didelė. 10-čiai iš minėtų automobilių vairuotojų buvo nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas.

Policija ragina nebūti abejingiems. Jei įtariate, kad transporto priemonę vairuoja neblaivus asmuo, nedelsdami praneškite apie jį pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

elena

saunuolis pareigunas

Lauris.R

Koks pareigūnas ten parazituojantys darinys su jais geriau neprasideti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS