Neblaivūs vairuotojai bandė išsisukti 50 ir 100 eurų kyšiais | KaunoDiena.lt

NEBLAIVŪS VAIRUOTOJAI BANDĖ IŠSISUKTI 50 IR 100 EURŲ KYŠIAIS

  • 0

Birželio 6 d. du vairuotojai, pažeidę kelių eismo taisykles, bandė papirkti pareigūnus taip įklimpdami į dar gilesnę duobę.

Birželio 6 d. apie 12 val. 11 min. Šakiuose, V. Kudirkos gatvėje, sustabdytam vairuotojui (g. 1956 m.) nustatytas neblaivumas (3,07 prom. alkoholio). Siekdamas išvengti administracinės atsakomybės jis patruliui ir Lietuvos policijos mokyklos kursantui davė 50 eurų kyšį. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 1 d.

Išsisukti mėgino ir dar vienas neblaivus 1984 m. gimęs vairuotojas. Jis buvo sustabdytas apie 18 val. 27 min. Pakruojo rajone, Stačiūnų kaimo Ilgojoje gatvėje. Jam buvo nustatytas neblaivumas (0,97 promilės). Vyras Šiaulių apskr. VPK Pakruojo r. PK patruliams davė 100 eurų kyšį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d. 

Vyriškiams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pareigūnai įspėja: kelių eismo taisyklių pažeidimas gali būti tik klaida, o kyšio davimas – jau nusikaltimas. Kyšiu laikomi pinigai, įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai, siūlomi, žadami ar duodami policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS