Nemalonumai D. Rapšiui: įkliuvo nelegaliose lenktynėse, neteko teisės vairuoti | KaunoDiena.lt

NEMALONUMAI D. RAPŠIUI: ĮKLIUVO NELEGALIOSE LENKTYNĖSE, NETEKO TEISĖS VAIRUOTI

  • 17

Policija dėl dalyvavimo neteisėtose lenktynėse skyrė baudą ir trims mėnesiams atėmė teisę vairuoti iš plaukiko Dano Rapšio, trečiadienį pranešė portalas delfi.lt.

Pasak portalo, geriausias 2019 metų Lietuvos sportininkas buvo nubaustas 85 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimu dėl to, kad dalyvavo gegužės 15 dieną Šiauliuose vykusiose neteisėtose „drag“ tipo lenktynėse.

Administracinių nusižengimų kodekse dalyvavimas neteisėtose lenktynėse prilygintas pavojingam ir chuliganiškam vairavimui, už šį pažeidimą plaukikui buvo skirta švelniausia numatyta sankcija.

Portalui susisiekus su D. Rapšiu, jis gailėjosi savo poelgio ir teigė prisiimantis už jį atsakomybę.

„Pasielgiau neatsakingai. Nuvažiavau į dideles lenktynes Šiauliuose, vadinamąjį „dragą“. Aplinkybes dar aiškinuosi, tačiau esu pasirengęs prisiimti atsakomybę už savo neatsakingumą, net jei tai reiškia, kad tris mėnesius praleisiu be vairuotojo pažymėjimo“, – delfi.lt sakė D. Rapšys.

Socialiniame tinkle „Facebook“ sportininkas pateikė daugiau detalių apie incidentą, apgailestaudamas dėl savo poelgio bei teigdamas, jog padarė klaidą.

„Sakau atvirai – padariau klaidą. Apsilankiau automobilių traukos lenktynėse Šiauliuose, kurios, pasirodo, buvo neteisėtos ir patyriau skaudžią pamoką. Trims mėnesiams netekau vairuotojo pažymėjimo. Su pareigūnais neturėjau jokių kontaktų, tačiau bauda mane pasivijo. Vairuodamas visuomet paisau visų eismo dalyvių saugumo, tačiau apie kai kuriuos dalykus tiesiog nepagalvojau. Suvokiu, kad nežinojimas neatleidžia nuo bausmės ir prisiimu dėl to visą atsakomybę. Labai atsiprašau už savo poelgį“, – asmeninėje paskyroje rašė plaukikas.

Šiaulių apskrities policija pirmadienį pranešė, kad už dalyvavimą gegužės viduryje vykusiose lenktynėse, chuliganišką vairavimą ir greičio viršijimą 225 eurų baudomis ir teisių atėmimu vieneriems metams buvo nubausti devyni vairuotojai.

Dar šeši vairuotojai sulaukė tokios pat bausmės, kaip ir D. Rapšys – 85 eurų baudos ir teisių atėmimo trims mėnesiams.

Pasak policijos, turima dar dvi-trys valandos filmuotos medžiagos, kurią išanalizavus, bus identifikuojami ir kiti pažeidėjai.

GALERIJA

  • Nemalonumai D. Rapšiui: įkliuvo nelegaliose lenktynėse, neteko teisės vairuoti
  • Nemalonumai D. Rapšiui: įkliuvo nelegaliose lenktynėse, neteko teisės vairuoti
A. Krivicko ir Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Oho

Nu D.Rapsys visai nusibezdejo,negalvojau kad nusileis kada nors iki tokio lygio,gedadel jo pries visa LT.Gal tau buckio nuo merginos truko.

Fuuu...

Na ne veltui sako, kad sportininkų smegenėlės "skystos". Nežino, kad dragas draudžiamas, nežino, kad teisę vairuoti yra praradęs... Tai ką žino šitas "sportinykas"? Fui tokius nevėkšlas. Gėda, Danai, gėda..

Dainius

Nemanau kad netycia ir mane esi aplenkes per istisine linija nors priekyje niekas netrugde .Via baltija trasoje su savo Reno kur šone puikuojasi uzrasas Danas Rapsys tad ne sutapimas manau ne pirmas ir ne paskutinis prasizengimas.Nors iki to momento buvai man tiesiog lb.geras sportininkas.Cia taip pat kad B.Vanagas lakstytu turedamas netik gera patirti bet ir sportiskai gerai pasirenges ,bet deja jis yra sporto pavyzdys...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS