Nepasigailėjo: ginkluotą apiplėšimą planavę šiauliečiai lieka nuteisti | KaunoDiena.lt

NEPASIGAILĖJO: GINKLUOTĄ APIPLĖŠIMĄ PLANAVĘ ŠIAULIEČIAI LIEKA NUTEISTI

Šiaulių apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį dėl daugiau nei prieš trejus metus Joniškyje įvykusių šaudynių.

Incidentas įvyko 2018 metų sausį Joniškyje policijai bandant sulaikyti įtariamuosius. Vieno pabėgusių vyrų ieškojo gausios pareigūnų pajėgos, skelbta, kad jie gali būti ginkluoti.

Joniškio miestas buvo užblokuotas, policija tikrino iš jo išvažiuojančius automobilius. Apie paieškas informuoti ir pasieniečiai bei Latvijos teisėsauga.

Išgirdęs pareigūno reikalavimą sustoti, vienas įtariamųjų į jį nukreipė pistoletą, todėl šis panaudojo tarnybinį ginklą. Bėglys, nubėgęs kelis šimtus metrų, užsidarė gyvenamojo namo lauko tualete ir tik po derybų pasidavė policijos pareigūnams.

Paaiškėjo, kad pareigūno paleisti šūviai jam pataikė į koją bei ranką, todėl bėglys stipriai kraujavo.

Vėliau viename gyvenamųjų namų buvo apsuptas ir sulaikytas kitas įtariamasis. Jis taip pat buvo ginkluotas, jo ginklas rastas numestas vieno namo kieme.

Vėliau, atliekant kratas kaltinamųjų namuose rasti neteisėtai laikomi šaudmenys, ginklas ir kanapės.

Trys šiauliečiai nuteisti už rengimąsi įvykdyti ginkluotą plėšimą dalyvaujant organizuotoje grupėje bei neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ar šaudmenimis, vienas vaikinų taip pat nuteistas ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, skelbia prokuratūra ir teismas.

E. K. skirtas laisvės atėmimą ketveriems metams aštuoniems mėnesiams ir 979 eurų bauda. Teismas E. K. iš dalies atidėjo laisvės atėmimo bausmės vykdymą – nustatė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę atlikti nedelsiant, likusios bausmės vykdymą atidėjo pustrečių metų, paskyrė įpareigojimus.

K. Ch. skirta laisvės atėmimo bausmė trylikai metų, o A. R. – trylikai metų ir vienam mėnesiui. Tokios bausmės paskirtos subendrinus su bausmėmis už kitus nusikaltimus.

Šiaulių apygardos teismui atmetus apeliacinius skundus, nuosprendis įsiteisėjo.

Teismas nustatė, kad nusikaltimas Joniškyje buvo kruopščiai planuotas iš anksto. Nuo 2017 metų iki 2018 metų šiauliečiai, susitarę įvykdyti plėšimą, siūlė Lietuvoje ir Latvijoje gyvenantiems pažįstamiems prisidėti prie rengiamos nusikaltimo ir gauti už tai pinigų.

2018 metų sausio 24 dieną automobilyje veždamiesi metalinį strypą, du pistoletus, šovinių, dujų balionėlį, vaikinai rengėsi Joniškyje pagrobti automobilį. Tačiau, atvykus prie joniškiečio namų, užpulti šeimininko jiems nepavyko, nes jų automobilį patikrinti nusprendė pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Baisu

Kaimo japai siauteja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS