Smurtauti prieš migrantus, politikus ir LGBT kursčiusiam vyrui gresia kalėjimas | KaunoDiena.lt

SMURTAUTI PRIEŠ MIGRANTUS, POLITIKUS IR LGBT KURSČIUSIAM VYRUI GRESIA KALĖJIMAS

  • 5

Panevėžio apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą dėl 60-mečio panevėžiečio nubaudimo už nesantaiką kurstančių plakatų gaminimą ir platinimą Panevėžio mieste.

Anot prokuratūros pranešimo, praėjusių metų rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais įvairiose Panevėžio vietose pastebėti iškabinti savadarbiai plakatai, kuriuose kurstoma neapykanta, tyčiojamasi ir kurstoma smurtauti prieš migrantus, seksualines mažumas, Lietuvos politikus ir kt.

Daugiausia ant šiukšlių konteinerių, autobusų stotelių stiklų ir panašiose vietose priklijuoti plakatai buvo su dešimčia skirtingų tekstų.

E. Laužadžio / jp.lt nuotr.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad šie tekstai viešai skleidžia nesantaiką ir skatina neapykantą visuomenės grupėms, skiriamoms kilmės, seksualinės orientacijos, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.

Rugsėjo keturioliktosios vakarą pareigūnai sulaikė B. B., klijuojantį plakatą autobusų stotelėje.

Prokuroras Mantas Jurkėnas prašo teismo procesą užbaigti baudžiamuoju įsakymu. Jis prašo pripažinti B. B. kaltu dėl neapykantos kurstymo ir, subendrinus bausmes, skirti jam vienų metų bei šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, konfiskuoti kompiuterį ir spausdintuvą.

B. B. taip pat turėtų per šešis mėnesius neatlygintinai išdirbti 80 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Prokuroras pareiškime taip pat prašė teismo uždrausti kaltinamajam turėti, naudoti, įgyti, saugoti pačiam ar perduoti saugoti kitiems asmenims bet kokius daiktus, kuriais tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar asmenį, kurstoma smurtauti, fiziškai susidoroti su tokia žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu.

GALERIJA

  • Smurtauti prieš migrantus, politikus ir LGBT kursčiusiam vyrui gresia kalėjimas
  • Smurtauti prieš migrantus, politikus ir LGBT kursčiusiam vyrui gresia kalėjimas
  • Smurtauti prieš migrantus, politikus ir LGBT kursčiusiam vyrui gresia kalėjimas
E. Laužadžio / jp.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

prasideda .... Berijos KGB sakalai uzsilike

ir neisviesinti liustracijos Lietuvoj ...Sorosiniai jankiu gnydos ,LIETUVOS KONSTITUCIJOS NAIKINTOJAI, imasi lietuviu tautos naikinimo , banderu garbinimo , is savo siknaskyles saugojimo....

Kaunadienei

savus tik bauskite ir uz teisybe, o sveciams viskas galima. Jau koktu nuo to.

Taijau

Nuo kada koncervams konstitucia istatymas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS