Nesibaigia: patikėję sukčių pasakomis gyventojai prarado per 70 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

NESIBAIGIA: PATIKĖJĘ SUKČIŲ PASAKOMIS GYVENTOJAI PRARADO PER 70 TŪKST. EURŲ

Nuo sukčių nukentėjo dar trys Lietuvos gyventojai  – sukčiai iš jų išviliojo 71,7 tūkst. eurų.

Trečiadienio rytą, apie 7.20 val., į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 54 metų moteris.

Ji pareiškė, kad nuo pernai metų lapkričio 26 iki kreipimosi į policiją dienos, Vilniuje su ja susisiekė nepažįstama moteris.

Prisistačiusi banko darbuotoja, ji apgaulės būdu iš jos išviliojo 26 tūkst. 555 eurus, pranešė Policijos departamentas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Taip pat trečiadienį apie 9.22 val. į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 69 metų vyras.

Jis pareiškė, kad pernai balandžio 19-spalio 26 d. Joniškyje, nenustatyti asmenys, apgaulės būdu, neteisėtai pasinaudoję jo internetinės bankininkystės prisijungimo duomenimis, iš trijų finansinių bendrovių paėmė 25 tūkst. 236 eurų kreditą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Taip pat trečiadienį apie 12.24 val. į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 25 metų vyras.

Jis pareiškė, kad nuo vasario 2 d. iki kreipimosi į policiją dienos, Vilniuje per programėlę susisiekė nepažįstamas vyriškis.

Jis apgaulės būdu iš jo išviliojo 20 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Per praėjusius metus finansų įstaigos fiksavo daugiau nei 10 tūkst. sukčiavimo atvejų – 33 proc. daugiau nei 2022-aisiais.

Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys rodo, kad pernai sukčių išviliota suma ūgtelėjo 3,9 proc. iki 12,3 mln. eurų., finansų įstaigoms iš šios sumos pavyko sugrąžinti beveik 900 tūkst. eurų, pranešė centras. Anot jo, labiausiai augo fišingo ir investicinio sukčiavimo mastai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nieko asmenisko ... tiesiog pinigas daba dievas

todel investuokit...spekuliuokit...apgaudinekit vieni kitus, suvarzykit savo artimu ir kaimynu laisves ir teises aferistiskomis sutartimis,.. priimkit paskolu , risidarykit nekilnojamo turto a mes jus skusim privalomais mokesciais abonementais kontrolemis ir draudimais... a jeigu nenoresit spekuluuot aferuot... tada negausit netik ka ORIOS pensijos bet ir busit apmokestinti papildomais mokesciais...mokesit nuoma ir visokius te patarnavmo aptarnavmo administravimo mokescius... zodziu ilieti buk budrus nes gerove kekvienam zingsnije, kekvienoj tarpuvartej uz kekvieno kampo kekviename plysije tave tyko... nepasislepsi...nepabegsi...susitaikyk...priimk geroves vakcina kaip EURO dievo dovana ir gauk elektriku aferistu abonementa...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS