Nigerietis Lietuvoje patupdytas už grotų | KaunoDiena.lt

NIGERIETIS LIETUVOJE PATUPDYTAS UŽ GROTŲ

  • 0

Pasieniečiai sulaikė ir į areštinę uždarė Nigerijos pilietį, kuris dokumentų kontrolei pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą, nors turėjo tvarkingą pasą ir prancūzišką leidimą, su kuriais be kliūčių galėjo vykti per sieną.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinimui sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį automobilį ,,Volkswagen Jetta“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo leidimą Lietuvoje gyventi turintis ir Vilniuje studijuojantis Nigerijos pilietis. Pasieniečiai dėl jo dokumentų priekaištų neturėjo.

Kartu vyko vairuotojo tautietis. Pareigūnams paprašius pateikti kelionės dokumentus, 26-erių vyras ištiesė Nigerijos vairuotojo pažymėjimą. Kalvarijos užkardos pareigūnai iškart pamatė, kad dokumentas yra klastotė, atspausdinta rašaliniu spausdintuvu.

Kaip pranešė VSAT, netrukus paaiškėjo, kad keleivis dar vežėsi galiojantį savo šalies pasą ir leidimą laikinai gyventi Prancūzijoje. Jei šiuos dokumentus, o ne suklastotą pažymėjimą jis būtų pateikęs pasieniečiams, šie jokių pretenzijų nebūtų turėję ir būtų leidę nigeriečiui vykti į Lietuvą. Tačiau šįkart užsienietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Kitam Nigerijos piliečiui, automobilio ,,Volkswagen Jetta“ vairuotojui, pasieniečiai leido tęsti kelionę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS