Nors BMW įregistravo Baltarusijoje, bet įkliuvo Lietuvoje: greitį viršijo 36 kartus | KaunoDiena.lt

NORS BMW ĮREGISTRAVO BALTARUSIJOJE, BET ĮKLIUVO LIETUVOJE: GREITĮ VIRŠIJO 36 KARTUS

  • 1

Lietuvos policija ragina netikėti gandais, kad tam tikromis aplinkybėmis baudos už greičio viršijimą įmanoma išvengti. Anksčiau ar vėliau už padarytus pažeidimus vairuojant tenka susimokėti, nesvarbu, kokioje šalyje įregistruotas automobilis, skelbia Lietuvos policija.

Ketvirtadienį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sustabdė Baltarusijoje įregistruotą BMW automobilį vairavusį vyrą.

Užfiksuota, kad minėtu BMW automobiliu mūsų šalies keliuose greitis buvo viršytas net 36 kartus.

Kelių eismo taisyklių nepaisiusiam vairuotojui buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai, jų ilgis, kaip skelbia policija, siekė daugiau nei septynis metrus.

Portalas primena, kad trečiadienį policija pasidalijo „gudrybe“, kaip išvengti baudų už greičio viršijimą.

Svarbiausia vairuotojams laikytis trijų pagrindinių punktų.

„1. Įdėmiai pažiūrėkite į greičio ribojimo ženklus. Nurodytas skaičius pažymi maksimalų greitį. Svarbu – naujesni automobilio modeliai atpažįsta kelio ženklus.

2. Patikrinkite savo automobilio spidometrą. Dažniausiai jis yra prietaisų skydelyje priešais vairuotojo sėdynę. Rodyklė nurodo greitį, kuriuo jūs judate. Kai kurie naujesni modeliai rodo greitį skaitmenimis.

3. Čia sudėtingiausias punktas. Sureguliuokite automobilio greitį iki skaičiaus, kuris yra nurodytas ant ženklo. Pasinaudokite stabdžių pedalais, įsijunkite tinkamą bėgį. Policija tiesiog negalės jūsų nubausti, jeigu jūs neviršysite greičio“, – paprastą, bet tikrai efektingą būdą, primena policija. Dar policijos atstovai prideda, kad, deja, tokį metodą, kaip išvengi baudų už greičio viršijimą, žino nedaug žmonių.

„Kad ir kaip būtų keista, labai nedaug žmonių žino apie šitą paprastą, bet labai veiksmingą metodą išvengti baudų. Jeigu jūs juo naudositės, jums niekada nebereikės mokėti baudų už greičio viršijimą, o keliai taps saugesni visiems“, –  saugios kelionės visiems vairuotojams linki linksmi policijos pareigūnai.

Puikų policininkų humoro jausmą įvertino žurnalistas, visuomenininkas ir televizijos šou vedėjas Andrius Tapinas. Jis pašmaikštavo, kad policijos pareigūnai linksmais savo postais atiminėja duoną iš Lietuvos komikų. „Žmogus pasidalino genialia informacija, kaip išvengti baudų už greičio viršijimą. Viso pasaulio policija jo nekenčia!

Ai, pala...

Lietuvos policija, atiminėjat duoną iš komikų?“ – feisbuke policijos pasidalintą šmaikščią žinutę komentavo televizijos laidų vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

neišvengiamumas privalomas

bent karta suveike bausmės neišvengiamumo principas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS