Nufilmavo BMW gaudynes: narkotikais apsvaigusį vairuotoją sustabdyti pavyko tik keliems ekipažams | KaunoDiena.lt

NUFILMAVO BMW GAUDYNES: NARKOTIKAIS APSVAIGUSĮ VAIRUOTOJĄ SUSTABDYTI PAVYKO TIK KELIEMS EKIPAŽAMS

  • 5

Šiaulių policija paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip nuo pareigūnų automobiliu mėgina sprukti vienas gyventojas, apsvaigęs nuo narkotikų.

„Jei atsitiko taip, kad pažeidėte eismo taisykles, tai gyvenimo realybė byloja, kad tokiu atveju geriausias variantas – pripažinti pažeidimą, o ne bėgti, tiesiogine šio žodžio prasme, nuo atsakomybės. Išsisukti nuo jos tikrai nepavyks, o save nubausite dvigubai griežčiau“, – pranešime rašė Šiaulių policija.

Šiaulių rajone, Sauginiuose, gyvenantis 24 metų vaikinas, lapkričio 5-osios naktį išprovokavo savo paties gaudynes.

Įtariama, kad automobilį jis vairavo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Už tai numatoma bauda nuo 800 iki 1100 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių. Minėtas vaikinas spontaniškai apsisprendė baudos ir susitikimo su pareigūnais išvengti.

Pamatęs savo kaime netikėtai pasirodžiusį policijos automobilį, jis savo BMW staiga pasuko į gretimą gatvelę. Tai policijos pareigūnams sukėlė įtarimą ir jie nuskubėjo iš paskos išsiaiškinti, kodėl vairuotojas vengia su jais susitikti. Tačiau BMW dideliu greičiu skriejo pirmyn, o į tarnybinio automobilio šviesos bei garso signalus ir pareigūnų per garsiakalbį sakomą reikalavimą sustoti vairuotojas nereagavo.

Kadangi vairuotojas durelių atrakinti nesiteikė, pareigūnams teko išdaužti automobilio durelių stiklą ir jį jėga ištraukti iš salono.

Vienu metu vairuotojas sulėtino greitį. Pamanęs, kad vairuotojas atėjo į protą, vyriausiasis patrulis pribėgo prie jo, tačiau automobilio durelių atidaryti nepavyko, nes jos buvo užrakintos. Išgirdęs pareigūno šūksnį „Stok! Policija!“, vaikinas tik papurtė galvą ir vėl numynė akceleratoriaus pedalą.

Sužinojęs apie nepaklūstantį vairuotoją, Šiaulių apskrities policijos budėtojas pareigūnams į pagalbą pasiuntė kitus mieste dirbusius ekipažus.

Netrukus bėglys buvo užspeistas kelkraštyje. Kadangi vairuotojas durelių atrakinti nesiteikė, pareigūnams teko išdaužti automobilio durelių stiklą ir jį jėga ištraukti iš salono. Antrankiais surakintas vairuotojas buvo patikrintas dėl apsvaigimo nuo alkoholio. Alkoholio matuoklis parodė nulius, nors vaikino judesiai buvo nekoordinuoti, akys išdavė esant apsvaigus. Įtarus, kad apsvaigimas yra ne nuo alkoholio, o nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, buvo nutarta vaikiną vežti į ligoninę apsvaigimui nuo minėtų medžiagų nustatyti. Šiuo metu laukiama medikų išvadų. Tačiau, nepaisant jų, vaikinui gresia daug didesnės sankcijos, negu būtų buvusios dėl vairavimo apsvaigus nuo narkotinių medžiagų. Už tai, kad Šiaulių rajono gyventojas nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą nuo 850 iki 1200 eurų, teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trejų iki penkerių metų ir transporto priemonės konfiskavimą.

Nuobauda daug griežtesnė negu už vairavimą apsvaigus.

„Tad ar verta rizikuoti savo ir kitų eismo dalyvių sveikata bei gyvybe, sprunkant nuo pareigūnų? Juo labiau kad pasprukti – tikimybė maža, o sudaužyti savo automobilį ir susižaloti – tikimybė didžiulė“, – tikino Šiaulių policija.

 

 

GALERIJA

  • Nufilmavo BMW gaudynes: narkotikais apsvaigusį vairuotoją sustabdyti pavyko tik keliems ekipažams
  • Nufilmavo BMW gaudynes: narkotikais apsvaigusį vairuotoją sustabdyti pavyko tik keliems ekipažams
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lauris

Va ka daro tie iskrypeliu narkotiku legalizavimas vaziuos visi apsvaige nuo narkotiku apsiruke ir trankys zmones ir nebus nubausti sakis ai buvau apsirukes zoles nenyce nutrenkiau nepamaiau tai va ce ta torce morgana pridirba su narkotiku iteisinimais ji jau senai turejo islekti is seimo su armonaute ir su tuo ilgais plaukais kur yra klaunas seimo

Puikus motyvas

Legalizuoti narkotikus kad visokie apsvaugę buduliai galėtų belekaip važinėti... ne išimtis kad užmuš kieno nors tėvą ar motiną kokioj viešojo tr. stotelėje ar Jūsų vaikus grįžtančius iš mokyklos bet tai nėra labai svarbu, daug svarbiau kad narkošūlai gerai uždirbtų ir pasidalintų ,,atkatais" su atsakingais ,,išverstaskūriais" kieno kompetencijoje ir yra galimybė koreguoti tuos pačius įstatymus. (čia tik fantastinė mano nuomonė, realybėje juk taip nėra)

Pil.

Prie šio straipsnio noriu pridėti, kad tie kurie slapstosi apsigyvena mažuose daugiabučiuose, kurie dviejų ,trijų aukštų. Juose gyventojų nedaug.Kaune Žemaitės g.visuose namuose yra po du, vieną butą kuriuose nomuoja.Juose gyvena neaiškus tiek vyrai,tiek moterys, ką jie veikia neaišku. Mokestis už tuos būtus didelis. Niekur nedirba ,klausymas iš kokių pinigų išgyvena juose. Manau policija turėtų pasidomėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS