Nuteistas penkis kilogramus kanapių įsigijęs vyras: teigė davęs jų ir skausmus kentusiam artimajam | KaunoDiena.lt

NUTEISTAS PENKIS KILOGRAMUS KANAPIŲ ĮSIGIJĘS VYRAS: TEIGĖ DAVĘS JŲ IR SKAUSMUS KENTUSIAM ARTIMAJAM

  • 1

Šiaulių apygardos teismas antradienį septynerių metų laisvės atėmimu nuteisė 30-metį mažeikiškį, įsigijusį daugiau kaip penkis kilogramus kanapių.

Kaip pranešė teismas, vyras pripažintas kaltu dėl didelio kiekio narkotikų įgijimo ir jų platinimo, savo kaltę jis pripažino.

Nustatyta, kad 2019 metų lapkričio 21 dieną vyras Klaipėdos rajone iš nenustatyto asmens už 6 tūkst. eurų nusipirko daugiau kaip penkis kilogramus narkotinės medžiagos – kanapių ir tą pačią dieną paslėpė savo name Mažeikių rajone. Netrukus kanapės buvo išvežtos ir užkastos netoliese esančiuose apleistuose karjeruose.

Po kelių dienų, kai tamsiu paros metu vyras atvažiavo į karjerus  patikrinti, ar laukiniai gyvūnai neišrausė užkastų kanapių, jis buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Mažeikiškis kaltintas ir tuo, kad namuose savadarbiu įrankiu iš turėtų kanapių išspaudė aliejų, kurio sudėtyje yra – mažiau kaip 4,677 gramo psichotropinės medžiagos tetrahidrokanabinolio.

Kaltinamasis teisme savo kaltę pripažino visiškai. Vyras teigė, jog labai gailisi, kad nusipirko kanapių ir pagamino psichotropinių priemonių bei sakė, jog kanapės buvo nupirktos iš santaupų, kurias sukaupė anksčiau uždarbiaudamas Didžiojoje Britanijoje.

Vyras prisipažino, jog narkotikus vartoja ir pats, tačiau psichotropinės medžiagos davė ir sunkiai sergančiam savo giminaičiui skausmui malšinti.

Šią bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad vyro padaryta nusikalstama veika yra įrodyta kaltinamojo, liudytojų parodymais, kita byloje surinkta medžiaga. Tai, kad teisiamasis prisipažino ir gailėjosi, pripažinta lengvinančia aplinkybe.

Taip pat byloje nėra duomenų, kad šia nusikalstama veika būtų sukeltos neigiamos pasekmės kitiems asmenims. Šios ir kitos aplinkybės teismui leido spręsti, jog kaltinamasis nėra linkęs nusikalsti ir skyrė jam mažesnę laisvės atėmimo bausmę negu sankcijoje nustatyta minimali, siekianti dešimt metų.         

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tatoo

Ar ne partinis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS