Nuteisti narkotikus į areštinę gabenę biržiečiai | KaunoDiena.lt

NUTEISTI NARKOTIKUS Į AREŠTINĘ GABENĘ BIRŽIEČIAI

  • 0

Rokiškio rajono apylinkės teismas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti paskelbė nuosprendį trims biržiečiams: 28 metų R.A., metais jaunesniam S.B. bei pastarojo 20-metei draugei L.J., ketvirtadienį pranešė prokuratūra. 

2013 metų balandį S.B. buvo uždarytas į Rokiškio rajono policijos komisariato areštinę, kur turėjo atlikti administracinį areštą. Balandžio 9 dieną jis paskambino savo draugei L.J. ir paprašė jos į areštinę atgabenti narkotinių medžiagų – kanapių.

Narkotikus merginai turėjo perduoti biržietis R.A., kurio brolis buvo uždarytas vienoje kameroje su S.B. Arti gramo džiovintų kanapių R.A. kitą dieną Biržuose nusipirko iš nepažįstamo asmens. Tuomet kartu su mergina narkotikų paketėlį paslėpė plastikiniame pomidorų kečupo butelyje. 

Nuvežti broliui į Rokiškio policijos areštinę maisto produktų ir cigarečių R.A. paprašė biržietį A.Š. - davė jam pinigų, paskolino savo automobilį. Kartu su nieko neįtariančiu vaikinu į Rokiškį išvažiavo ir L.J. Vykdydama areštinėje sėdinčio savo vaikino nurodymus, tą pačią dieną ji kartu su A.Š. prekybos centre pirko įvairių maisto produktų, tarp jų - ir tokio pat kečupo buteliuką, kaip tas, kuriame buvo paslėpti narkotikai.

Vėliau, paprašiusi vairuotojo dar kartą nueiti į parduotuvę, mergina, kol jo nebuvo automobilyje, kečupo buteliukus slapta sukeitė. 

Kai A.Š. nunešė į Rokiškio rajono policijos komisariato areštinę R.A. broliui skirtą siuntinį, pareigūnai jį kruopščiai apžiūrėjo. Išpylus pomidorų padažą, buvo rastas paketėlis su kanapėmis. Siuntinį atnešęs biržietis tvirtino maisto produktus pirkęs parduotuvėje. Todėl pareigūnų dėmesys nukrypo į kartu su juo važiavusią merginą. 

Sulaikyta L.J. ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme savo kaltę visiškai pripažino ir tvirtino, kad narkotikų perdavimą į areštinę suorganizavo jos tuometis draugas, o tik vykdžiusi jo nurodymus. 

Ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę neigęs, po merginos apklausos teisme R.A. parodymus pakeitė ir prisipažino įsigijęs narkotinės medžiagos iš nepažįstamo žmogaus Biržuose, o vėliau L.J. padėjęs šį paketėlį paslėpti kečupo buteliuke.

Savo kaltės visiškai nepripažino tik S.B. Nagrinėjant bylą teisme jis atsisakė duoti parodymus.

Teismas pripažino, kad R.A., kaip nusikalstamos veikos organizatorius, parengė neteisėto narkotinės medžiagos įgijimo, laikymo ir gabenimo, siekiant ją platinti, nusikalstamą veiką ir jai vadovavo. O R.A. ir L.J., su juo veikdami kaip bendrininkų grupė, neteisėtai disponavo narkotinėmis medžiagomis, turėdami tikslą jas platinti. 

Anksčiau teistam, ne kartą už įvairius pažeidimus baustam administracine tvarka S.B. teismas skyrė 5 metų laisvės atėmimo bausmę, praeityje taip pat teistam R. A. - 4 metus nelaisvės. 

Vienintelė išsamius parodymus davusi L. J. nuteista laisvės apribojimo bausme 1 metams 6 mėnesiams, įpareigojant ją per visą bausmės laikotarpį mokytis, o mokslus pabaigus - pradėti dirbti arba registruotis darbo biržoje bei kiekvieną dieną nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose. Teismas visiems trims teisiamiesiems skyrė tokias bausmes, kokių prašė prokurorė.

Ikiteisminį tyrimą atliko Rokiškio rajono policijos komisariato tyrėjai vadovaujant Panevėžio apylinkės prokuratūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS