Nuteistųjų socialinius įgūdžius padėsiančioms formuoti organizacijoms – beveik 1 mln. eurų | KaunoDiena.lt

NUTEISTŲJŲ SOCIALINIUS ĮGŪDŽIUS PADĖSIANČIOMS FORMUOTI ORGANIZACIJOMS – BEVEIK 1 MLN. EURŲ

Nuteistųjų socialinius įgūdžius padėsiančioms formuoti nevyriausybinėms organizacijoms Kalėjimų departamentas ketina skirti 800 tūkst. eurų.

Mažiausia vienam projektui galima skirti projekto lėšų suma – 20 tūkst. eurų, skelbia Kalėjimų departamentas.

Nevyriausybinės organizacijos kviečiamos dalyvauti organizuojant veiklas įkalinimo įstaigose ar pusiaukelės namuose bausmes atliekantiems nuteistiesiems, taip pat paleistiems iš pataisos įstaigų.

Siekiama, kad nuteistieji įgytų kuo daugiau socialinių įgūdžių dalyvaudami mokymuose, pavyzdžiui, kompiuterinio ir finansinio raštingumo, santykių su šeima atkūrimo bei stiprinimo, pozityvios tėvystės ugdymo, kalbų kursų.

Mokymai būtų finansuojami, taip pat skiriamos lėšos tokioms veikloms kaip psichologinės, teisinės pagalbos ir paslaugų teikimas. Kviečiamos nevyriausybinės organizacijos, galinčios padėti priklausomybių turintiems nuteistiesiems.

Tokia paslauga teikiama rengiant nuteistuosius paleidimui į laisvę, taip pat lygtiniam paleidimui iš pataisos įstaigos ir gali būti tęsiama juos paleidus iš pataisos įstaigos, bet ne ilgiau kaip iki 2023 m. gruodžio 31 d.

Nevyriausybinės organizacijos, galinčios ir norinčios suteikti minėtas paslaugas nuteistiems žmonėms, atliekantiems bausmę pataisos įstaigoje ar pusiaukelės namuose, padedančios vykti socialinei jų integracijai (resocializacijai) po bausmės atlikimo, kviečiamos užpildytą paraišką ir detalią projekto įgyvendinimo sąmatą pateikti iki 2022 m. rugsėjo 16 d.

Konkurso būdu numatoma atrinkti ir finansuoti nevyriausybinių organizacijų projektus skirtus paslaugoms nuteistiesiems teikti ir Koncepcijoje numatytam NVO veikimo algoritmui (modeliui) įgyvendinti http://www.kaldep.lt/download/88617/2021-12-30 v-413.pdf).

Lietuva iš kitų Europos šalių išsiskiria dideliu įkalintųjų skaičiumi, be to, apie 60 proc. laisvės atėmimo bausmėmis nuteistų asmenų paleisti į laisvę vėl nusikalsta ir grįžta atgal į pataisos namus.

Už grotų Lietuvos kalinimo įstaigose už įvairius nusikaltimus bausmę šiuo metu atlieka per 4 tūkst. asmenų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS