Paauglio afera: apdūmė ne vieną verslo vilką – išvilioti šimtai tūkstančių eurų | KaunoDiena.lt

PAAUGLIO AFERA: APDŪMĖ NE VIENĄ VERSLO VILKĄ – IŠVILIOTI ŠIMTAI TŪKSTANČIŲ EURŲ

  • 6

Susipažinkite: pusamžis, patyręs investuotojas, be to, finansų ir azartinių lošimų konsultantas. Jis sako tapęs apgaulės auka. O apdūmė jį penkiolikmetis, pasakojama LNK reportaže. 

Paauglys, apsimetęs aštuoniolikmečiu, jaunu verslo vurdenkindu, sugundė patyrusį verslo vilką investuoti 45 tūkst. eurų.

„Pastebėjau, kad jis, kaip 18-metis, nesubrendęs kai kuriais klausimais. Kita vertus, turėjo ir labai gilių žinių“, – sakė apgautasis investuotojas Michael Lampel.

Būrys vokiečių verslininkų išties patikėjo vizija, kad jaunuolis sukurs naują oro linijų bendrovę, kuri konkuruotų su milžine „Lufthansa“. Ant kabliuko užkliuvo ir žiniasklaida – liaupsino būsimą projektą. Dabar televizijai tenka dangstyti jo veidą, nes panašu, kad viskas, ką jis pasakojo interviu, tebuvo didžiulis melas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Skridau lėktuvu verslo klase. Tai gerai žinoma oro bendrovė. Įlipau ir pamačiau, koks prastas jų aptarnavimas ir kokios nepatogios sėdynės. Ir pagalvojau – tikrai galiu padaryti geriau“, – per interviu yra sakęs šis gudruolis, apdūmęs ne vieną verslo vilką. 

Atskleisti aferą pavyko tik aviacijos ekspertui, pradėjus gilintis į verslo projektą. Jis greitai aptiko pirmuosius neatitikimus.

„Buvo reklamuojami lėktuvai, kurie šiais metais dar net negalėjo kilti. Be oro vežėjų pažymėjimų. O tai neįmanoma. Tuomet greitai internete aptikome, kad ponaitis jau ir anksčiau reklamavo įmones, kurios neegzistavo“, – kalbėjo aviacijos ekspertas Sebastian Steinbach.

Skelbiama, kad į jaunojo svajotojo ar galbūt tikrojo aferisto pinkles pakliuvo ne vienas verslo vilkas. Išvilioti šimtai tūkstančių eurų. Ar apdumtieji verslininkai atgaus savo pinigus, paaiškės po teismų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vilius

O komentuoti kažkodėl gėda...

Senukas

Verslo rykliai? Konsultantai zodziu ekvilibristai

pagauk jei gali

tai kokie gi ten ,, verslo vilkai '' ? jei patys bendrovės negali sukurti ? ko stebėtis iš savų ,, telefoninių sukčių '' ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS