Pabradėje sukilo nelegalūs migrantai: reikalavo laisvės, triukšmavo, kėlė grėsmę pareigūnams | KaunoDiena.lt

PABRADĖJE SUKILO NELEGALŪS MIGRANTAI: REIKALAVO LAISVĖS, TRIUKŠMAVO, KĖLĖ GRĖSMĘ PAREIGŪNAMS

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje pirmadienį kilo neramumai, panaudotos specialiosios priemonės – antrankiai, elektrošokas ir dujos, tačiau šiuo metu įtampa suvaldyta.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis informavo BNS, kad neramumai migrantų stovykloje kilo apie 6–7 val. ryto.

„Ryte apie 30 konteineriniame miestelyje gyvenančių vienišų vyrų pradėjo reikšti nepasitenkinimą, reikalauti laisvės, triukšmauti, šūkauti, kažkokių ypač aktyvių veiksmų, kad būtų laužomas inventorius ar bandoma išsiveržti nebuvo, tai buvo toks kaip mitingas“, – BNS sakė G. Mišutis.

Ryte apie 30 konteineriniame miestelyje gyvenančių vienišų vyrų pradėjo reikšti nepasitenkinimą, reikalauti laisvės, triukšmauti, šūkauti.

„Didžiausias reikalavimas buvo – laisvė, kita nepasitenkinimo priežastis buvo tai, kad jie Lietuvoje negauna prieglobsčio ir turės išvykti į savo namus. Jie šurmuliavo nuo pat ryto, buvo pritraukta daugiau pajėgų“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, pareigūnai, migrantams nevykdant jų reikalavimų, panaudojo specialiąsias priemones.

„Sprendžiant situaciją, jų pusei pradėjus demonstruoti nepasitenkinimą ir nepaklusimą teisėtiems pareigūnų reikalavimams, buvo panaudotos ir specialiosios priemonės – antrankiai, tazeriai ir dujos (...) Jie nepakluso pareigūnų reikalavimams, susibūrė į grupę, kėlė grėsmę pareigūnams ir nevykdė jų reikalavimų“, – teigė pasieniečių atstovas.

LNK reportažas:

Jis taip pat teigė, kad „viskas dar vyksta šiuo metu“, tačiau situacija ramesnė.

„Įtampa jau nuimta, dalis jų sugrįžo savanoriškai, o dalis yra perkeliami į kitą vietą (...) Yra apie 20 žmonių atskirta dabar ir bus nustatinėjamas kiekvieno vaidmuo nepaklusimo akcijoje“, – kalbėjo G. Mišutis.

VSAT atstovo teigimu, migrantus apžiūrėjo medikai, tačiau rimtesnės pagalbos neprireikė.

„Juos apžiūrėjo medikai, stacionarios pagalbos, kiek žinau, migrantams neprireikė“, – tvirtino pasieniečių atstovas.

Jo teigimu, šiuo metu bus sprendžiama dėl tolesnių teisinių veiksmų.

VSAT atstovas spaudai G. Mišutis taip pat sakė, kad tokie neramumai kyla ne pirmą kartą.

„Tikrai ne pirmas atvejis, buvo ir Medininkuose, ir toje pačioje Pabradėje. Nepasakysi, kad dažnai, bet vis būna. Šįkart gal tik protestuotojų didesnis skaičius“, – sakė G. Mišutis.

Anot jo, tokių akcijų nebuvo Užsieniečių registracijos centre Kybartuose.

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje gyvena 677 migrantai.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

onute

Geriausei butu vyt UKRUS namo ir baigti ta bardaka jau net parduotuvėse reikalauja kalbėt ukrainietiškai ar rusiškai nueikit šančiuose i RIMI UŽRAŠAS TIK RUSIŠKAI AR UKRAINIETIŠKAI iki ko dasigyvenom Lenkai net 48 000 sulaikė chacholu kurie yra šaukiamojo amžiaus kurie ir papasakojo kad ant sienos ukrainos pasieniečiam mokėjo po 3 000eu kad praleistu prašau ir tie ir tie aferiugos naudojasi net savo karo metu o jus ju gailėkit važiuokit kariauti juk grybė šaukia lietuvoje turi kaboti ju škurlys atseit vėliava ir slava slava litovcai užleiskit jiems savo namus

Wqr

Tai duokit laisvę-- jokkių pašalpų ir dykų butų.

Vaflis

Tegu pizdina namo ir ten už laisvę kovoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS