Padvarionių užkardos pasieniečiams įkliuvo du cigarečių nešikai | KaunoDiena.lt

PADVARIONIŲ UŽKARDOS PASIENIEČIAMS ĮKLIUVO DU CIGAREČIŲ NEŠIKAI

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du vietinius gyventojus ir 2 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų. Vienas įkliuvusiųjų jau yra žinomas dėl anksčiau padaryto tokio pat pažeidimo.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Žaltūnų kaimu pastebėjo du įtartinus asmenis su nešuliais. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – apie du kilometrus.

Abu nešikus VSAT patruliams pavyko sučiupti su įkalčiais. Ant pečių 19 ir 22 metų Šalčininkų rajono gyventojai buvo užsimetę po dvi gamyklines cigarečių dėžes, apvyniotas juoda polietileno plėvele ir tarpusavyje surištas savadarbėmis petnešomis.

Paaiškėjo, kad vienas iš sulaikytų jau anksčiau yra įkliuvęs pasieniečiams gabendamas kontrabandines cigaretes. Šįkart Šalčininkų rajono gyventojai į Lietuvos gilumą nešė du tūkstančius pakelių „Fest“ markės rūkalų. Jie pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Jiems, pasak VSAT pranešimo, gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.

Kontrabandininkai po apklausų paleisti ir turės atvykti į jų bylas nagrinėsiantį teismą. Cigaretės laikinai saugomos Padvarionių pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Neš..kiti visų nesugaudys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS