„Panevėžio miestprojekto“ vadovas bus teisiamas dėl kyšininkavimo | KaunoDiena.lt

„PANEVĖŽIO MIESTPROJEKTO“ VADOVAS BUS TEISIAMAS DĖL KYŠININKAVIMO

  • 0

Panevėžio apygardos prokuratūra penktadienį pranešė teismui perdavusi baudžiamąją bylą dėl „Panevėžio miestprojekto“ direktoriaus kyšininkavimo.

„Panevėžio miestprojekto“ direktorius Vytautas Sukackas kaltinamas reikalavęs kyšio, kad nebūtų stabdomas projektas, kurio techninę priežiūrą atliko jo vadovaujama bendrovė.

Pasak prokuratūros, ši byla išskirta iš ikiteisminio tyrimo dėl korupcinių veikų Panevėžio miesto savivaldybėje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto tyrimo duomenimis, pernai pavasarį „Panevėžio miestprojektas“ dalyvavo Panevėžio miesto savivaldybės įmonės įgyvendinamame projekte ir atliko techninę priežiūrą projektuojant paviršinių nuotekų surinkimo tinklus ir atliekant statybos darbus.

Konkursą laimėjusios ir šį projektą įgyvendinančios Kauno bendrovės darbuotojams kilo įtarimų, kad techninės priežiūros vykdytojai pateikdavo daug perteklinių ir nepagrįstų pastabų, todėl strigo projekto vykdymo darbai.

Įtariama, kad iš pastarosios bendrovės direktorės V. Sukackas pareikalavo kyšio, jog projekto įgyvendinimas nebebūtų stabdomas ir kaunietė šį reikalavimą įvykdė.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės Dalios Markauskienės, visiškai savo kaltę dėl papirkimo pripažinusios Kauno bendrovės direktorės atžvilgiu tyrimas nutrauktas, ji perduota pagal laidavimą asmeniui, vertam teismo pasitikėjimo.

V. Sukackas savo kaltės ikiteisminio tyrimo metu nepripažino.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams. Už kyšininkavimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS